Gökçek Projelerini Sanayiciye Anlattı



Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, "Ne zaman, ne gerekiyorsa sanayici arkadaşlarımıza her türlü katkıda bulunmak benim için görev ve şereftir" dedi. Gökçek, OSB’lere hizmet için yetki devri istedi. Melih Gökçek, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda yapacaklarını anlattı ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Ankara’daki birçok Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) belediye olarak her türlü katkıyı verdiklerini belirten Gökçek, ancak kendilerinden habersiz çıkarılan Organize Sanayi Bölgeleri Yasası’nda yapılan düzenlemeyle sanayicilerin bindikleri dalı kestiklerini söyledi.

Söz konusu yasa değişikliğine göre, büyükşehir belediyelerinin OSB’lere bir gram asfalt dökmesi, su vermesi ve dogalgaz satmasının olanaksız duruma getirildiğini belirten Gökçek, çünkü bu bölgelerde söz konusu hizmetleri vermede tek yetkili kuruluş olarak OSB yönetimlerinin belirlendiğini kaydetti. Bu sorunun ancak tek bir yöntemle çözülebileceğini ifade eden Gökçek, onun da OSB’lerin belediyeye yetki devrinde bulunması olduğunu bildirdi.