Gökçek Seferleri Düşürdü, Kuyruk Uzadı



Danıştay’ın Ankara’da ulaşım zamlarının geri çekilmesine ilişkin kararı 8 Mart itibariyle uygulanmaya başlandı.

Özel otobüslerin karar dolayısıyla zarar ettikleri gerekçesiyle işbaşı yapmaması, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin ise seferlerini düşürmesi sonucu halk, otobüs duraklarında uzun bir kuyruk oluşturdu.

‘Halk Cezalandırılıyor’

Sorundan dolayı mağdur olan halk BirGün’e konuştu.

Ömer Demirtaş (öğrenci): Otobüs fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili bir karar var. Fakat uygulanmadığı gibi bir de halk cezalandırılıyor. Ben ODTÜ öğrencisiyim, derse yetişmem gerekiyor fakat daha şimdiden geç kaldım sayılır. ODTÜ’ ye özel otobüsler gidiyor, onlar bugün tepki olarak işbaşı yapmadıkları için Bilkent durağına geldim, burada da belediye otobüsleri çok geç geliyor. Bu birilerinin daha fazla kâr elde etme kavgası; arada olan bize oluyor. Melih Gökçek halkı tehdit ediyor, ne yapabiliriz ki. Sandıkta hesap sormak gerekiyordu onu da yapmadık.

‘Mağdur Oluyoruz’

Hüseyin Fidan (Kamu emekçisi): Mahkeme kararıyla belirlenen yeni fiyat, özel minibüsleri kurtarmayabilir, onlara kısmen hak veriyorum, fakat buradaki herkes işine geç kalıyor, mağdur oluyor. Her şeyin normale dönmesi gerekir ancak, eski ücretin de çok yüksek olduğunu kabul etmeleri lazım. Makul bir fiyatta anlaşılabilir.

‘Çile Çekiyoruz'

Sinan Özsaygılı (işçi): Ben gece vardiyasında çalışan bir işçiyim, 12 saat çalışıyorum, sabah işten çıktım fakat henüz evime gidemedim. Böyle sosyal devlet olmaz. Bir sürü otobüs alındı Büyükşehir Belediyesine. Ankara’nın başındaki Melih Gökçek’ e sesleniyorum 5 köprü yapmak, 15 üst geçit onarmakla iş olmaz, böyle belediyecilik olmaz. Dünyada en pahalı benzini biz kullanıyoruz, en pahalı taşımacılığı da biz yapıyoruz. Ben 580 milyon asgari ücretle çalışıyorum, çektiğim çileyi görüyorsunuz. Danıştay ücretleri düşürdü, Gökçek ise otobüs sayılarını düşürdü. Gökçek bayramlarda ulaşımı bedava yapıyor, hemen onun ardından arıza ve benzin parası için zam yapıyor, bizim suçumuz ne? Ulaşım kamu hizmeti fakat uygulanmıyor.

‘Derse Geç Kaldım’

Onur Çetin (öğrenci): Bu yaşanan rezillik, saatlerdir burada sıra bekliyoruz, gelen belediye otobüsü sayısı sınırlı. 9’da derste olmam gerekiyordu fakat hâlâ otobüs bekliyoruz. Bunu yaparken insanların mağduriyetlerini düşünmeleri gerekir. Gerekirse eski ücret uygulansın ama böyle olmasın, kendi paramızla rezil olduk.