Gökçek’in Hayali Fiyaskoya Döndü



Milli Kütüphane’nin önünde büyük yatırımlar yapılarak kurulan Gökkuşağı Rekreasyon alanı hayal kırıklığı yarattı. Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek’in "Ben hayal ettim, mimarlar çizdi" dediği trilyonlar akıtılan Gökkuşağı Rekreasyon alanında aylardır zarar eden firmalar tek tek alanı terketmeye başladı.

Milli Kütüphane önünde büyük bir törenle açılan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’ndaki işletmeler, teker teker kapılarına kilit vuruyorlar. Faaliyetini durduran işletmelerden Zeynel/Çilli’nin Genel Koordinatörü Mahir Tuğutlu, "2,5 ay işletme açıktı çok direndik ama iş yapamadık. Biz de umutlanmıştık ama şimdi bunun başarılı bir proje olmadığını düşünüyorum" dedi.

Gökçek’in "Ben hayal ettim mimarlar çizdi" dediği Gökkuşağı Rekreasyon alanındaki ünlü yiyecek ve giyim firmaları kapılarına kilit vuruyorlar. Şehir plancılarının ve inşaat mühendislerinin muhalefetine rağmen açılan alandaki firmalar, müşteri yokluğundan kapanınca Gökkuşağı Alanı terkedilmiş bir bölgeye dönüştü. Hala direnen birkaç firma ise durumdan şikayetçi. Ankara Hürriyet firmalarla ve alana karşı çıkan mühendislerle konuştu.

Başarısız bir proje
Gökkuşağı’ndaki faaliyetini durdurma kararı alan firmalardan tarihi muhallebici Zeynel/Çilli’nin koordinatörü Tuğutlu, "Yolun ortasında olduğu için müşteriler ilgi göstermedi. Başlangıçta ümitliydik ama şimdi Gökkuşağı Alanı’nın başarılı bir proje olmadığını düşünüyoruz" dedi. Tuğutlu şöyle konuştu: "Alanın yan tarafında inşaat devam ettiği için randıman alamadık. En çok biz direndik ama sonunda biz de faaliyetimizi durdurma kararı aldık. 2,5 ay boyunca işletmemiz açık kaldı ama iş yapamadık. Çok başarılı bir proje olmadığını düşünüyorum. Nisan ayında bir kez daha deneyebiliriz."

Eğlence konusu
Açık kalan birkaç firmadan biri olan Simsee giyim mağazası görevlisi Sibel Özcan ise durumun trajikomik olduğunu söyledi. Karşısında Ankara Hürriyet muhabirini gören ve "müşteri geldiğini sanarak" şaşkınlık yaşayan Özcan, "5 aydır burada oturup duruyorum, başlangıçta merak edip bakmaya gelen oluyordu şimdi bırakın alıcıyı bakıcıya bile hasret kaldık" dedi. Alanın çevredeki kamu binalarında çalışan memurların eğlence konusu haline geldiğini anlatan Özcan şöyle konuştu: "5 ayda 10 müşteri ancak gelmiştir. Çevredeki binalarda çalışan memurlar burayı izleyip dalga geçiyorlarmış. Anlattıklarına göre pencereden bakıp kendi aralarında iddiaya giriyorlarmış ’kimse alış-veriş için alana girecek mi’ diye."

Plancılar:Gökkuşağı kaldırılsın
Gökkuşağı Rekreasyon alanına başından beri karşı çıkan Şehir Plancıları Odası’nın Ankara Şube Genel Sekreteri Çiğdem Ünal ise "Biz başından böyle olacağını söylemiştik ama Ankara Büyükşehir Belediyesi dinlemek istemedi" dedi. Ünal, şöyle konuştu: "Biz başından beri bu alana karşı çıkmıştık. Bunun için bilimsel nedenlerimiz vardı. O zaman bu alanın yolu daraltacağını ve trafiği aksatacağnı söylemiştik. Eğer bu firmalar işleseydi daha da vahim bir trafik karmaşası çıkacaktı. Üstelik trafik akışının olduğu bir yerin ortasına ticari işletme açmak akla ve mantığa sığıyor mu? Kim yolun ortasında yapılmış bir ticari alana gelmek ister? Biz bu alanın tamamen kaldırılması görüşündeyiz.