Gökçek'in Müdüründen 'Kayıpkent' Skandalı



Doğalgazdan zehirlenerek ölen 7 gençle ilgili yaptığı tuhaf açıklamalarla adı "gaf müdürüne" çıkan ve istifa etmek zorunda kalan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir’in, PORTAŞ Genel Müdürü olarak da başka "Kayıpkent" skandalına imza attığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı PORTAŞ şirketi tarafından başlatılan Ballıkuyumcu Evleri projesinde inşaatlar durma noktasına gelirken, ev hayali kuran vatandaşlar da mağdur oldu.

PORTAŞ’ın Ankara’nın uydukenti olarak tanıttığı projede ev sahibi olmak isteyen Ahmet Zafer Özgenci 2006 yılında yüklenici firma ETİK şirketine 100 bin TL peşinat verdikten sonra her ay da 7 bin TL ödemeye başladı. Yapılan sözleşme gereği, evin bu yılın Nisan ayında kendisine teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Özgenci şunları söyledi:

"İşin içinde belediyeye bağlı PORTAŞ şirketi vardı onlara güvendik. Onlar da işi yüklenici firma ETİK’e devrettiler, 2007 yılında da proje, ETİK firmasından ÇEVTAŞ’a devredildi, ortada kaldık. Şimdi ortada ne ev var ne inşaat." Mağdurlardan Cemil Şener de, konuyu yargıya taşıyarak, Büyükşehir Belediyesi, PORTAŞ ve yüklenici firma ÇEVTAŞ’a dava açtı. Doğalgazdan zehirlenerek ölen yedi gençle ilgili yaptığı "Kimisinin belden yukarısı çıplaktı" açıklamasının ardından istifa etmek zorunda kalan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü ve aynı zamanda dönemin PORTAŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, "Ballıkuyumcu Evleri"ni Ankara’nın yeni uydukent projesi olarak tanıtmıştı.

Bir yere kaçmıyoruz

ÇEVTAŞ Genel Koordinatörü Yüksel Okumuş ise, inşaatların durduğunu doğrularken, tüm Türkiye’de yaşanan krizden kendilerinin de etkilendiklerini söyledi. Okumuş, şöyle devam etti:

"Biz 26 yıllık bir firmayız. Hiçbir yere kaçmıyoruz. Yaşadığımız bazı sıkıntılar var onları atlatmaya çalışıyoruz. Şu an bir ortaklık arayışı içerisindeyiz. Yurt dışı kredi arayışlarımız sürüyor. Yakın zamanda tekrar inşaat başlayacak ve en kısa zamanda konutlarımızı teslim edeceğiz."