Gökçek’ten CHP’ye ‘İş Bankası’ teklifi



Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’nin gündeme getirdiği, ardından CHP Gençlik Kolları’nın kaldırılması için imza kampanyası başlattığı 20 TL’lik öğrenci pasosu ücretiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çok sert bir açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CHP Gençlik Kolları’nın 20 TL’lik öğrenci pasosunun kaldırılmasına yönelik başlattığı kampanyanın siyasi olduğunu belirterek, “Öğrenci pasosu tutarı yıllık 2 milyon TL. CHP bilindiği gibi İş Bankası’nın ortağı. Bir talimatla yıllık 2 milyon TL’lik reklamı bizim biletlerimizin arkasına verebilir. Biz de Meclis kararıyla paso ücretini kaldırırız” dedi.

Gökçek, “Önce CHP Meclis grubunda sonra CHP Ankara İl Gençlik Kolları’nda seçim yaklaştıkça seçim şovları başlamıştır. Özellikle öğrencilerin oylarını almak maksadıyla 20 TL’lik paso biletini kampanya haline getirip devamlı olarak otobüslerde olay çıkartmak gündemi karıştırmak gibi bir niyetleri olduğu açıkça ortada” dedi.

Gökçek CHP Genel Merkezi’ne öğrenci pasosunun kaldırılması için bir teklifte bulunarak şunları söyledi:

Reklam versinler, pasoyu kaldıralım

“CHP hep kavgayla yaşayan, özellikle kavgayı meslek ve metot kabul eden bir siyasi anlayışa sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Yaptıkları son manevrayla da kargaşa ortamı yaratmaya çalışmaktadırlar. CHP’nin samimiyetsizliğini ve bu işi istismar için yaptığını, yapacağım teklifle açıkça ortaya koyacağım.

Bilindiği gibi Ankara Belediyesi EGO’nun aylık 10 milyon TL’lik zararını sübvanse etmektedir. Yeni bir fedakarlık yapabilme şansımız yoktur. CHP bunu gayet iyi bildiği için olayı iyice istismar etmektedir. Bizim bu seneki paso tutarımız 2 milyon TL civarındadır. Bu ücrette yıllık yüzde 10-20 artış seyredecektir.

CHP bilindiği gibi İş Bankası’nın ortağıdır. 11 kişilik yönetim kurulunun içinde Adnan Keskin, Tuncay Ercenk, Ali Sözen ve İsmet Atalay CHP’nin İş Bankası’ndaki yönetim kurulu üyeleridir. CHP bir talimatla İş Bankası’ndan her sene yüzde 10 artmak kaydıyla senelik 2 milyon TL, toplamda 10 milyon TL’lik bir reklamı bizim biletlerimizin arkasına verebilir.

Samimiyet ortaya çıkar

Bu sayede bizim de rahatlıkla belediye meclisinde karar alarak paso ücretlerinden vazgeçmemiz mümkün olacaktır. CHP bunu yapamazsa devletten aldığı 23 milyon TL’lik gelirin yüzde 10’unu öğrenci pasolarında harcamak üzere bize bağışlayabilir.

Bu sayede CHP’nin samimiyeti ortaya çıkmış olur. Bundan sonra CHP’nin her verdiği teklife karşılık İş Bankası teklifimin önlerine geleceğini bilmeliler. Çünkü bilindiği gibi İş Bankası’nın büyük ortağı olmasına rağmen oradan gelir alamamaktadırlar.”

Gökçek nerede?

Anadolu Ajansı, dün öğlen saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili servise sunduğu haberde, Gökçek’in Ankara dışında olduğunu bildirdi. Haberde, Gökçek’in Ocak ayında geçirdiği tiroit (guatr) ameliyatının ardından, bir süredir Ankara dışında dinlendiği kaydedildi.

Haberde, “Gökçek’in ameliyat sonrasında “Atom Tedavisi” gördüğüne ilişkin iddialar, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından doğrulanmadı. Ancak, Gökçek durumunu sormak için arayan Ankara Hürriyet muhabirine, “Yok öyle birşey Ankara’dayım. Birazdan da belediyeye gidiyorum, buyrun gelin” yanıtını verdi.