Gökçek'ten Su Faturası Açıklaması



Çubuk ilçesine gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP Çubuk ilçe örgütünü ziyaretinde, 10 Şubat'tan itibaren su tüketiminin 30 günde faturalandırılacağını söyledi. Melih Gökçek, buradaki konuşmasında, geçmişte kimi siyasilerin yaptığı bir taktik olduğunu ve bu siyasilerin kim ne verdiyse 2 katını kendilerinin vereceğini ifade ettiklerini hatırlattı. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Karayalçın'ın da kendileri için onlar ne veriyorsa iki katını vereceklerini iddia ettiklerini belirten Gökçek, tutarsız vaatlerin verildiğini bildirdi.

Karayalçın zamanında meclis kararı alınarak su faturalarının, 45 gün ile 60 gün arasında faturalandığını hatırlatan Gökçek, "Karayalçın çıkıyor neden 45 gün diye soruyor. Belediye başkanlığı zamanında yaptığı uygulamayı bilmiyormuş gibi bir de diyor ki seçimden sonra 30 günden sonra su tüketimin faturalandıracağını belirtiyor. Biz seçimi de beklemeyeceğiz ve 10 Şubat'tan itibaren su tüketimin 30 günden sonra faturalandıracağız" dedi.

AKP Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ilçenin önemli sorunlarını içeren bir dosyayı Melih Gökçek'e verdi. Çubuk'un 3.5 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içine katılması gerektiğinin söylediklerini belirten Gökçek, o günden bu yana da ilçenin aldığı hizmetin katlanarak arttığını kaydetti.

Gökçek, ilçenin Büyükşehir'e bağlanmasıyla doğalgazın geldiğini, pis su arıtma tesisin hizmete girdiğini, aile yaşam merkezinin yapıldığını, altyapı çalışmalarının başladığını, parkların yapıldığını ve mahalle yollarının sıcak asfaltla kaplandığını anlattı. 7 Şubat'ta Çubuk, Akyurt ve Pursaklar'ı ilgilendiren önemli projelerini açıklayacaklarını ifade eden Gökçek, "sipariş ettikleri yeni 50 otobüsün gelmesiyle Çubuk'a ek otobüslerin verileceğini ve ulaşım sorununun çözüleceğini" vurguladı.

Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çubuk-Ankara arası yolun genişletilmesinin önerisi benden geldi. Geçenlerde bir anket yaptırdım, Çubuk'tan yüzde 88 oy çıkıyor. Bunun üzerine arkadaşlara dedim ki 'Çubuk'a bu seçimde de bir müjde verelim, Çubuk-Ankara arasını genişletelim ve sıcak asfalt yapalım' dedim. Allahın izniyle de 2009 yılında o yolu genişleterek sıcak asfalt yapacağız."

Gökçek, Çubuk Belediye Başkanlığı'na aday olan Mustafa Özden'in ilçeye çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, kendilerinin de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet noktasında ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. İlçe örgütü ve başkan adayından da kendisinin bir isteğinin olduğunu belirten Gökçek, geçmişte bürokratı olan Rasim Tıngır'ı belediye meclisinde ve yönetiminde görmek istediğini sözlerine ekledi.