Gökkuşağı Çürüyor, Zarar Büyüyor!




Anakent Belediyesi tarafından milyonlarca YTL harcanarak yapılan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı çürümeye terk edildi. Alandaki işletmeler, ilgisizlik nedeniyle kepenk indirirken, Gökkuşağı Rekreasyon Alanı'nın işletmeciliğini üstlenen Ankara Altınpark İşletmeleri (ANFA) Genel Müdürü Ferhat Ertürk , dükkanların kapalı olmasına karşın alandaki 6 kafe ve 15 büfenin hizmet verdiğini iddia etti.

Geçen yıl Anakent Belediyesi tarafından görkemli bir şekilde açılışı yapılan İnönü Bulvarı üzerindeki Gökkuşağı Rekreasyon alanındaki dükkanlar, müşteri azlığı nedeniyle teker teker kapanıyor. Metro çalışmasının yarattığı kirlilik, trafik gürültüsü ve dört bir yanında süren yoğun trafik akışı nedeniyle yurttaşların ilgi göstermediği alanda bulunan Turkcell, Hosta, Mado, Ankara Dönercisi ile Çilli-Zeynel gibi tanınmış markalar da kepenklerini indirdi. İmar mevzuatına aykırı olduğu belirtilen alanda kapalı ve içi boş işletmelerin tabelaları halen asılı duruyor. Alan içerisindeki işletmelerin geleceği ise halen süren metro çalışmaları nedeniyle belirsizliğini koruyor.

Rekreasyon alanın işletmesini, ANFA yürütüyor. ANFA'nın Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Gökkuşağı Rekreasyon alanındaki dükkanların hala hizmet verdiğini ileri sürerek, " 6 kafe ve 15 büfe hizmet veriyor" dedi.

'Gökkuşağı, bir hukuksuzluk göstergesidir'
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi Başkanı Fehmi Toptaş , Anakent Belediyesi'nin rekreasyon alanı ile kent yönetmeliklerine ve imar yasalarına aykırı bir yapılaşmaya imza attığına işaret etti. Toptaş, "işlek trafiğin ortasında kalan ölü alana" demokratik kitle örgütlerinin gerekli tepkiyi gösterdiğini, ancak bunun yetersiz kaldığını söyledi. Ankara Valiliği ile İçişleri Bakanlığı'nın bu alana ilişkin girişimlerde bulunması gerektiğini vurgulayan Toptaş, Bilgi Edinme Yasası'na karşın birçok sorunun yanıtsız kaldığını bildirdi. Fehmi Toptaş, "Yasalar bilerek çiğnensin diye değil birileri uygulasın diye çıkarılıyor. Gökkuşağı Projesi bir hukuksuzluk örneğidir" dedi.