Göletler Kurutuluyor, Ağaçlar Kesiliyor!



Ormanlık alanda açılan yollar belirgin hale gelirken, kesilen ağaçlardan elde edilen odunlardan oluşan harmanlar yüzlerce metre uzunluğa ulaştı.DHA'nın haberine göre, tonlarca ağırlıktaki odunlar iş makinaları yardımıyla kamyonlara yüklendi. Günlerdir aynı işlemin yapıldığı bölgede TIR'lara yüklenen odunların bazı mobilya fabrikalarına satıldığı iddia edildi.

Göletler kurutuluyor

Bir yandan da eski maden ocaklarının bulunduğu bölgede yol güzergahı üzerinde kalan ve yağmur sularının doldurmasıyla oluşan göletler kurutuluyor. Kurutma yöntemi, yol çalışmasında ortaya çıkan harfiyatın gölete dökülmesi ve yapay kanallarla suyun tahliye edilmesiyle yapılıyor.

Resim Galerisi Burada Görünecek

Afiş asarak protesto ediyor

30 yıldır Odayeri Köyü'nde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 76 yaşındaki İsmail Kurtuluş güzergaha karşı çıkanlardan biri. Yol kenarına astığı protesto afişiyle sesini duyurmaya çalışan Kurtuluş,"Benim yerim 22 dönümdür. 12 dönümünü alıyorlar. 9 bin 344 metre bir yer bırakıyorlar bana. Ağırlarımı yıkıyorlar. Bütün tesisimi yıkıyorlar. Benim hayatımla oynuyorlar" dedi.

Rizeli inadı

Elinden geleni yapacağını, yol inşaatını durdurmak için mahkemeye başvuracağını söyleyen 76 yaşındaki Rizeli İsmail Kurtuluş, " Elimden ne geliyorsa, nereye kadar dövüşebiliyorsam, dövüşeceğim. Ona dedim anlamadılar. Buna dedim anlamadılar. Bir duyuru yapayım dedim. 'Allah'tan korkuyorsanız, Peygamberden utanıyorsanız siz bana yardımcı olun'diye konuştu. Ağaçların kesilmesini katliam olarak nitelen Kurtuluş sözlerini " Bu kadar ağaç kesilir mi bir yol için? Marmara denizinin altından geçtin öte tarafa. Bunun altında geç ne olur. Bu kadar yıkmak olmaz." şeklinde tamamladı.

Ağaç dikilecek

Yetkililer, bölge üzerinde 480 hektarlık bir alanın yol çalışmasına gittiğini açıkladı. Kesilen ağaçlar arasında nitelikli olanlarının oranının 4'te 1 olduğu çoğunluğun makilikten oluştuğu öne sürüldü. 200 bin ağacın yerinin değiştirilmesinin ve 470 hektara karşı 400 hektarlık alana ağaç dikilmesinin yüklenici firmanın yükümlülükleri arasında olduğu açıklandı. Gösterilen 6 farklı noktaya ağaç dikimi yapılacağı da duyuruldu.