Göltürkbükü'ndeki İskeleler Yasal Hale Getirildi



Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Göltürkbükü kıyı şeridinde işletmelerin bulunduğu alanda kanunsuz işgaliye şeklinde iskele kalmadığını bildirdi.

Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında hazırladıkları ve uygulamaya koydukları Göltürkbükü Kentsel Tasarım Projesi'nin Kütür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.

Göltürkbükü'nde sanat spor ve iş dünyasından kişilerin tercih ettikleri iskelelerin yasal hale geldiğini ifade eden Kaynar, ''Daha önce sahil düzenlemeleri kapsamında sahildeki bazı iskeleleri yıkmıştık. Kıyının kentsel tasarım projesini hazırlamıştık. Bu, kısmen onaylanmış, kısmen onaylanmamıştı'' dedi.

Onaylanan yerlerin projesini yaptıklarını, bu yerleri plaj ve kumsal olarak halka açtıklarını anlatan Kaynar, ''Onaylanmayan yerler de daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylandı. Kalması gereken yerlerde iskeleler kaldı. Tabiatla bütünleşmiş olan kayalık alanlarda, ahşap platformlar, iskele şeklinde kentsel tasarım projesi hazırlatmıştık. Bunlar onaylandı ve yasallık kazandı. Göltürkbükü kıyı şeridinde işletmelerin bulunduğu yerde kanunsuz işgaliye şeklinde iskele kalmadı'' diye konuştu.

Göltürkbükülü vatandaşlar da karardan memnun olduklarını belirttiler.