Gölü Talan Ediyorlar!



Hürriyet'in haberine göre, yıllardır bölgede kaçak kazı yapan defineciler gölü tahrip etti. Bunun üzerine geçen ekim ayında Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gölün güvenliğinin sağlanması için talimat verdi. Buna rağmen definecinin kaçak kazıları son bulmadı. Son olarak Sandıras Dağı’na tırmanan dağcıların bölgede kazı yapıldığını fark etmesi üzerine, jandarma çalışma başlattı.

Suyu boşaltıyorlar

Kaçak kazıların gölün suyunu boşalttığını, yıllardır önlem alamadıklarını söyleyen AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “Rivayete göre, Kartal Gölü’nde çift başlı altından kartal heykeli varmış. Bu yalana inananlar var ve sürekli gölde kazı yapıyor. Defineciler gölü köstebek yuvasına çevirdi. Göl meyilli olduğu için alt tarafından suyunu boşaltıyorlar ve kazı yapıyorlar” dedi.

Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Gülcan Çeşmeli, Sandıras Dağı tırmanışı esnasında, gölde yine kazı yapıldığını belirlediklerini söyleyerek, “Talana karşı göl korunmalıdır. Buraya her geldiğimiz de göl de kazı yapıldığını belirliyoruz” diye konuştu.