“Göreme Milli Parkı Düzenlemesi, Bürokratik Bir İşlemdir, Destekliyoruz”



Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Göreme Vadisi’nin milli park statüsünün kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kamuoyunun gündeminde yoğun yer tutan Göreme Tarihi Milli Parkı düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan TTYD Başkanı Oya Narin: “Göreme Tarihi Milli Parkı ile ilgili düzenleme, Kapadokya Alan Başkanlığı sisteminin gerektirdiği bürokratik bir işlem, Kapadokya Alan Başkanlığı bölgeyi daha iyi koruyacak, sistemi destekliyor ve diğer destinasyonlara da yaygınlaşmasını bekliyoruz” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Narin, yaptığı açıklamada; “Turizm sektörü olarak uzun yıllardır dile getirdiğimiz, dünyada bir çok başarılı örneği olan destinasyon yönetimi anlayışını içeren Kapadokya Alan Başkanlığı modeli, sektör temsilcilerinin talebiyle gündeme gelmiş ve yasalaşmıştır. Model, Kapadokya Alanının uzun dönemde korunması için gerekli tüm imkân ve donanımı içerisinde barındırmakta olup, Göreme Milli Parkı’yla ilgili düzenlemenin de Alan Başkanlığı sistemine paralel bürokratik bir işlem olarak görülmesi gereklidir. Kapadokya Alan Başkanlığı sisteminin bölgenin yetki karmaşasını çözümleyerek daha iyi korunmasına vesile olacağına inanıyor, bu sistemi destekliyor ve diğer destinasyonlarımıza da yaygınlaşmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.