GOSB'a Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Ödülü



Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), 2007 yılında başladığı kalite yolculuğunda yakaladığı başarılara yeni bir başarı ekleyerek, Türkiye Kalite Derneği'nin (KALDER) düzenlediği Ulusal Kalite Ödülü kapsamında 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesini aldı. 25 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilen ödül töreninde 'yetkinlik' belgesini KALDER Genel Sekreteri İrfan Onay'dan alan GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, başarılarını kaliteyi kurum kültürlerinin odağına almalarına borçlı olduklarını söyledi. Güngör, "Aldığımız belge 'mükemmel kuruluş' olma yolunda büyük yol aldığımızı ortaya koydu. Şimdiki hedefimiz ise Büyük Ödül'ü almak" dedi.

EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde, bu yıl 17.'si düzenlenen Ulusal Kalite Ödül Töreni'ne GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör'ün yanısıra Yönetim Kurulu Üyesi Sait Turfanda ve Bölge Müdürü Güher Türker katıldı. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Türker, GOSB'un kalite yolculuğunun en önemli kilometre taşlarından biri olan Entegre Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk OSB olduklarını anımsatarak, bu yolda bir adım daha ileri gitmenin heyecanını duyduklarını kaydetti. Türker, "Kalite yolculuğunu ekibimizle birlikte kurum olarak sürdürüyoruz. Mükemmellikte Yetkinlik ödülünü tüm çalışanlarımız adına almak gurur verici. Kalite, tüm ayrıntılara gösterilen özenin sonucudur. Biz de gösterdiğimiz bu özen sayesinde kalitemizi koruyor ve geliştiriyoruz. Bunun için gereken cesareti, GOSB yönetiminin bizlere çizdiği vizyondan alarak hep ileriye bakıyoruz" dedi.

GOSB hakkında                                                                                     

1985 yılında kurulan Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB), bugün itibariyle toplam 200 parselde Türkiye'nin önde gelen 118 işletmesi üretim yapıyor. GOSB'da üretim yapan işletmelerin 16'sı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu, 15'i ise ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Dünyanın kredi kullanılmadan tamamen yatırımcıların finansmanıyla ve ayrıca en kısa sürede gerçekleşen, bünyesinde Teknoparkı olan, yurtdışındaki OSB'lere know how, yurtiçindeki OSB'lere ise danışmanlık hizmeti veren ve yanısıra çok sayıda ilki gerçekleştiren organize sanayi bölgesi. GOSB, Türk çağdaş resim sanatının önde gelen sanatçılarının eserlerinden oluşan bir resim koleksiyonuna ve bir de sanat galerisine sahip. 'Akıllı bina' olarak tasarlanan yönetim merkezi ve sosyal tesisleri ile Türk mimarlık literatürüne girdi. GOSB'un devam eden başlıca projeleri arasında Endüstri Meslek Lisesi, Merkezi Arıtma Tesisi, Denizli Göleti, Ortak Sağlık Birimi sayılabilir.