'Gözleri Var Görmezler'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "çamur" tartışması başlatan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na çatarak, "Biz geldik yolsuzluğu bertaraf ettik. Bir zamanlar İstanbul'u çamur deryasına çevirenler şimdi bizim iktidarımıza belediyemize çamur atmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki siz İstanbul için hiç mi hizmet üretmediniz. Elinize dilinize dursun" dedi. Erdoğan, dün Topkapı Cevizlibağ'da yapımı tamamlanan Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Zeytinburnu Sosyal Tesisleri'nin açılış törenine katıldı. İstanbul'un bir dönem kifayetsiz eller yönetiminde kaldığını vurgulayan Erdoğan, "Biz geldik. 5 yılık dönemde ak belediyecilik farkını ortaya koyduk. Çöp, çukur çamur bunlar geçmişte kaldı" dedi. Göreve geldiklerinde İstanbul'un çöp yığınları içinde olduğunu hatırlatan Erdoğan "İstanbul'u yutan yok eden o kara delik CHP zihniyetiydi" dedi.

"Dikili ağacınız varsa"

"Dün Şişhane'den Maslak'a açılışını yaptığımız metroya hiç mi binmeyeceksiniz? Taksim 4 levent metrosuna hiç binmediniz mi? Bunları kim yaptı. Başlayan bitiren kim bunları bir görün" diyen Erdoğan, "Ama her zaman söylüyorum ya bunlar da göz var, görmezler, bunlarda kulak var duymazlar, dil var ama gerçekleri konuşamazlar. Şimdi onlara buradan tekrar soruyorum. Şu İstanbul'da ne olur dikili ağacınızı söyleyin de bir ziyaret edeyim" diye konuştu. Konuşmasında mehter marşının güftesinden alıntılar da yapan Erdoğan, 29 Mart'ın büyük düşünme günü olduğunu hatırlattı ve meydanda bulunanlardan oylarını iyi kullanmalarını istedi.

'Gücümüzün farkındayız"

Panorama 1453 Tarih Müzesi'nin açılışından sonra Yenikapı-Yalova Hattı'nda çalışacak Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim adlı hızlı feribotlar ile Fatih adlı yolcu vapurunun hizmete girdiği törene katılan Erdoğan, isim vermeden yüklendiği CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "ithal" diye söz etti ve "Asya ile Avrupa'yı karıştıranlar da olabilir. Yarın önünüzde bunları görebilirsiniz" dedi. Kalabalığın "Fatih seninle gurur duyuyor" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Türkiye olarak gücümüzün farkındayız. Bugün Türkiye bölgesinin en önemli ülkelerinden biri" dedi.

'Çevreci seçim olsun' uyarısı

Seçim propagandalarında partilerin çevre kirliliği yaratmaması konusunda İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı çalışma başlattı. Siyasi partilerden çevreci bir anlayışla seçim propagandası yürütülmesini isteyen 2 bakanylık, konuyu Yüksek Seçim Kurulu ile görüşecek. Dün Adıyaman'da diktiği ilk fidanla 2009 ağaçlandırma çalışmalarının startını veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, propaganda malzemelerinin çevreye zarar vermemesini istedi.