GROHE Karbon Nötr Üretime Geçti



GROHE, “GROHE Goes Zero” inisiyatifi kapsamında karbon nötr üretime geçti. Böylece, GROHE, sürdürülebilirlik konusundaki uzun vadeli taahhüdünde önemli bir kilometre taşına ulaştı.

“Girişim, tesislerimizde karbon ayak izinin azaltılması ve kaynaklardan tasarruf edilmesini destekleyen çeşitli tedbirler ile birbirini kusursuz şekilde tamamlıyor. “GROHE goes ZERO” ile sektörümüzde öncü olmaktan gurur duyuyoruz,” diyen LIXIL International COO ve Grohe AG CEO’su Thomas Fuhr, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğrudan bir sonraki adımı hedefliyoruz: 2021 yılının sonuna kadar, dünya çapındaki tüm satış ofislerimizi iklim nötr hale getirmeyi istiyoruz.”

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Uygulama, GROHE’nin 2014 yılından bu yana parçası olduğu LIXIL’in “2050 yılına kadar hem konut hem yaşam tarzı çözümleri hem de operasyonlarda net sıfır karbon salımı sağlamak” olarak belirlenen sürdürülebilirlik stratejisinin merkezi hedefine de katkıda bulunuyor: GROHE, kendisi için belirlediği karbon nötr üretim hedefine ulaşmak için, Temmuz 2019’dan bu yana sadece global marka için üretim yapan beş LIXIL EMENA üretim tesisinin tümünde ve Almanya’daki lojistik merkezlerinde yeşil elektrik kullanıyor. Marka, ayrıca kaynakları koruyan bir değer zinciri sağlamak üzere malzemeden tasarruf eden güneş enerjisi teknolojisi, birleşik ısı ve güç santralleri ve 3D metal baskı gibi yenilikçi imalat süreçlerine de yatırım yapıyor. Ayrıca, Hemer’deki modern test laboratuvarı ve malzemelerin daha yüksek oradan geri dönüşümünün yapılması da karbon ayak izinin sürekli azaltılmasına katkıda bulunuyor. Sonuç olarak, GROHE, sürdürülebilirlik programının hayata geçirildiği 2014 yılından bu yana gaz salımlarını azaltırken, aynı zamanda enerji verimliliğini de yüzde 24 artırdı. Bu ise, 2021 yılına kadar her iki alan için konulan yüzde 20’lik başlangıç hedeflerinin zamanından önce ciddi şekilde aşıldığı anlamına geliyor.

GROHE, henüz azaltılamayan CO2 salımlarını telafi etmeye yönelik iki projeyi destekliyor: Marka, Hindistan’da kömürle çalışan elektrik santrallerine olan ihtiyacı ortadan kaldıran bir hidroelektrik enerji santralinin faaliyetlerine, Malavi’de ise, içme suyu çıkarmakta kullanılan sondaj deliklerinin tamiri ve bakımını içeren bir projeye destek veriyor.

Sıhhi tesisat markası, karbon stratejisi kapsamında, etkisi kanıtlanmış, üç aşamalı “kaçın, azalt, telafi et” yaklaşımını takip etmeyi ve enerji verimliliğini her yıl kendi imkanları ile artırarak telafinin payını azaltmayı hedefliyor.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

GROHE’nin, tüketicilerin günlük yaşamında CO2’yi azaltmaya yönelik yaklaşımı
GROHE her zaman sürdürülebilirliği artırmak için çalışmalarını sürdürürken, bunu kendi üretimi ile sınırlı tutmuyor. Marka, tüketicilerin kişisel karbon ayak izlerini minimize etmesine yardımcı olmak için akıllı teknolojilerden yararlanıyor.

1. Enerji tasarrufu lavaboda başlar
Özel banyoda bilinçli olarak seçilen ürünler, sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda cebe de hitap ediyor. GROHE SilkMove ES gibi teknolojiler, kumanda kolunun ortada konumlandığı durumlarda bataryadan sadece soğuk suyun akmasına imkân veriyor. Bu sayede, gereksiz sıcak su tüketimi önlenerek dört kişilik bir hanede yılda yaklaşık 279 kg CO2 ve 31.412 litre su tasarrufu sağlanıyor.

2. Sürdürülebilir duş deneyimi
Birçokları için, sabahları ferahlatıcı bir duş, güne başlamanın harika bir yolu. Ancak, insanlar genelde, doğru duş ısısına ulaşana kadar gereksiz yere uzun süreler beklemek zorunda kalırken, bu esnada değerli enerji ve su da kaybedilmiş oluyor. GROHE TurboStat teknolojisi ile donatılmış termostatlar, daha sürdürülebilir bir duş deneyimi sağlarken, arzulanan duş sıcaklığına da bir saniyeden kısa bir sürede ulaşarak duş boyunca sabit tutuyor.

3. Doğrudan mutfak bataryasından gelen filtrelenmiş içme suyu
Şişe su, günlük yaşamda her yerde bulunabilse de çevre için zararlı olduğuna şüphe yok. Bir litre şişe kaynak suyunun üretim ve nakliye sürecinde 600 grama kadar CO2 salınır. İçme suyunda daha fazla sürdürülebilirlik için çözüm: sade, orta sodalı veya sodalı filtrelenmiş ve soğutulmuş su sağlayan bir mutfak bataryası olan GROHE Blue Home gibi su sistemleri. Dört kişilik bir aile, bu sayede her yıl 800’e kadar plastik şişe tasarruf ederek CO2 salımlarını yüzde 61’e varan oranlarda azaltabiliyor.