GS'nin Seyrantepe Projesine Onay Çıktı



Galatasaray'ın İstanbul Seyrantepe'de bulunan projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasıyla sarı kırmızılılar için yeni bir dönem başlıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe ve Ali Sami Yen Stadı'nın TOKİ mülkiyetine geçmesi için Maliye Bakanlığı'nda işlemlerin başlatıldığını açıkladı. TOKİ, Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Spor Kulübü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ön protokolü imzaladı.

İki yılda tamamlanacak
Edinilen bilgiye göre, ön protokolde, Ali Sami Yen'in ve Seyrantepe'deki arazinin 120 bin metrekarelik bölümünün TOKİ'ye devredilmesi karşılığında, TOKİ'nin, 'en az 50 bin kişilik, üstü kapalı, çok amaçlı spor kompleksi yapma' şartı bulunuyor. TOKİ, arsa devirlerinden sonra, 2007 yılı başında Seyrantepe'de spor kompleksi için inşaata başlamayı ve iki yılda inşaatı tamamlamayı planlıyor. TOKİ'nin bu nedenle ihalelere yılsonuna kadar çıkması bekleniyor.

İmar planı bekleniyor
Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksi için kaynağın Ali Sami Yen'de gerçekleştirilecek projeden sağlanması düşünülüyor. Ancak, Ali Sami Yen Stadyumu imar planlarında spor alanı olarak görülüyor. Bunun için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ali Sami Yen'in bulunduğu arsaya yapılması planlanan alışveriş merkezi, otopark, turizm, ticaret, residans ve otel için imar planını çıkartması bekleniyor.

Seyrantepe'ye sağlık alanı da yapılacak
384 bin metrekarelik Seyrantepe arazisi 120 bin metrekaresinin spor olanı olarak düzenlenecek. 264 bin metrekarelik arsaya ise Şişli Etfal Hastanesi ile Sarıyer Devlet Hastanesi'nin inşa edileceği 'sağlık alanı'nın yapılması planlanıyor. TOKİ'nin Galatasaray'ın istediği stadyumun maliyetine bakarak, protokolü tamamlaması bekleniyor. Galatasaray'ın istediği stadyumun maliyetinin yaklaşık 100 milyon euro olduğu dile getiriliyor.