Gül'den 2010'a Özerklik Vurgusu



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki günü adeta kültür ve sanatla dolu dolu geçirdi ve önemli mesajlar verdi. Gül önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp Silahtarağa'da kurduğu eğitim, bilim ve kültür merkezi santralistanbul'da gezerek, mekânda halen süren Martin Parr - Assorted Cocktail fotoğraf sergisini inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Gül daha sonra İstanbul'un kültürel geleceği açısından önemli bir oturum düzenledi.

Cumhurbaşkanı burada, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu üyelerinden, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ve üyelerle toplantı yapan Gül'ün toplantısı, bir saatten fazla sürdü. Gül'ün toplantısından, "2010'a özerklik" vurgusu çıktı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün, toplantıda, sanat ve kültür faaliyetlerinin bağımsız ve özerk olması, propaganda niteliği taşımaması gerektiğini söylediği belirtildi.

Yürütülecek faaliyetlerle İstanbul'un öneminin yurt dışında daha iyi algılanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül'ün, çalışmalara bugüne kadar her türlü desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini vurguladığı kaydedildi. Gül'ün, "Bu, altın değerinde bir fırsattır. Asla heba edilmemeli. Herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalıdır'' dediği de öğrenildi. Gül, toplantının ardından yine santralistanbul'da, Bilgi Üniversitesi'nin rektörlük binasında eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin'i kabul etti.