Gün Işığı ve Ses Kontrol Sistemi Opalfilm Artık Türkiye'de



Çalışma ortamlarının verimini düşüren yoğun gün ışığı ve sesin yarattığı sorunlara çözümü, pencerelerde Opalfilm kullanımı ile TeamFORES sunuyor. Opalfilm, iç mekanlarda ihtiyaç duyulan etkin gün ışığı kontrolünün yanısıra akustik kontrol de sağlıyor. Göz sağlığı sorunlarına sebep olan bilgisayar monitörlerindeki parlamalar da Opalfilm sayesinde sorun olmaktan çıkıyor.

Gün ışığı kontrol sistemleri geliştiren Alman Haverkamp firması tarafından iç mekanlarda kullanılmak üzere üretilen Opalfilm, çeşitli renk ve ışık geçirgenlik düzeyi seçenekleriyle dekoratif çözümler sunuyor. Çeşitli stor mekanizma alternatfileriyle hareketli veya sabit şekilde kullanılabilen Opalfilm, özellikle açık plan ofis ortamlarında gün ışığının monitörlerden yansıması ile oluşan parlama sorunlarına konvansiyonel ürünlere oranla daha iyi sonuçlar veriyor. Işık yansıtıcılığı özelliğini artırmak ve dışarıdan bakıldığında iç mekanın görünmesini engellemek amacıyla dış yüzeyi gümüş renkli olarak üretiliyor.

Mikro delikli ses yutucu 'microsorber' teknolojisinin Opalfilm üzerine uygulanmasıyla üretilen 'Opalmicrosorber', hacim içerisindeki yankılanmayı azaltıp, akustik konfora destek sağlıyor. Yüksek düzeyde yutuculuğa sahip Opalmicrosorber, özellikle ofis ortamlarında rahatsızlık veren konuşma sesleri ve bilgisayar fanı gibi gürültü kaynaklarının akustik kontrolüne destek oluyor. Akustik asma tavana ek olarak pencere ve diğer cam cephe yüzeylerin önünde Opalmicrosorber'ın kullanılmasıyla ofis içi akustik konfor sağlanıyor.

Bir ofis içerisinde termal ve akustik konforun bir ürün ile sağlanması, personel verimini artırmasının yanısıra enerji tüketimi açısından işletme maliyetlerini de düşürüyor. Ayrıca Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında gündeme gelecek olan bilgisayarlı çalışma alanlarında sağlanması gereken şartlardan (TS EN ISO 9241) biri olan gün ışığı kontrolü ve parlama engelleme kriterilerinin işletmeler tarafından bugünden sağlanması etkili bir yatırımı temsil ediyor.