Günay, Sahnesini Göremediği Kültür Merkezini Açmıyor!



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski projelerle yapılan yeni kültür merkezlerini eleştirirken Kırşehir’in Kaman ilçesinde yapılan kültür merkezini örnek vererek, “Oturduğun yerden sahneyi göremiyorsun. Sahneyi görmek için ayağa kalkıp diklenmen gerekiyor. Belki 1 yıldır resmi açılışını yapmıyorum” dedi

Bu yıl açılması planlanan Diyarbakır Kültür Merkezi’nde önceki gün incelemelerde bulunan ve salonları küçük olduğu için beğenmeyen Günay, eski projelere göre yapılan kültür merkezlerini eleştirdi. Günay, “Eski projelerde bol miktarda boş alan var. 10 bin metre kapalı alanda 500 kişilik salon olur mu?” diye konuştu. Kültür merkezinin birçok eksiğinin bulunduğunu belirten Günay, sorumlulara talimat vererek, eksiklerin bir an önce giderilmesini istedi.
Kültür merkezinin üst katını da gezen Günay, yanında bulunan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt’a eski projelere göre yapılan kültür merkezlerinde gördüğü yanlışlıkları anlatırken, Kaman’daki merkezi örnek gösterdi. Günay, şöyle konuştu:

‘Çağırıyorlar, 1 yıldır gitmiyorum’

“Mesela Kaman’da yapmışlar bir tane. Oturduğun yerden sahneyi göremiyorsun. Eğilimli yapmamışlar. Sahneyi görmek için ayağa kalkıp diklenmen gerekiyor. Belki 1 yıldır gidip açmıyorum. Bitti diyorlar, çağırıyorlar, gitmiyorum. Resmi açılışını yapmıyorum. İnşaat kalitesi dökülüyor.”

Günay’ı dikkatle dinleyen Ak Partili Kurt da “Olmaz böyle bir şey” diyerek destek verdi.