Günde 125 Kamyon, 2 Bin Sefer ile Denize Dolgu!



Vali Kenan Çiftçi, Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde yapılan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının gece gündüz aralıksız devam ettiğini belirtti. DHA'nın haberine göre, günde 125 kamyon ve 2 bin sefer ile denize dolgu taşı taşındığını, çalışmaların büyük bölümünün de tamamlandığını vurgulayan Vali Çiftçi, "Havaalanında çok hızlı bir çalışma var. Arkadaşlarımız günlük 125 kamyonla 2 bin sefer yapıyorlar. Arı gibi dedikleri çalışmayı yapıyorlar. Dış mendirekle ilgili 4 bin 550 metre olması gereken dış mendirek şu anda 3 bin 860’ıncı metrede. Aşağı yukarı yüzde 75’i geçti. İç mendirekler var Doğu ve Batı. Batı mendireği 900 metrelik o bitti. Bin 700 metrelik iç mendireğin Doğu mendireği ise 800 metresi bitti, kalanı devam ediyor. Pistte de aynı anda eş zamanlı olarak çalışmalar devam ediyor. Buradaki pistin uzunluğu 3 bin metre. Bunun 2 bin 400 metresini arkadaşlar dolgu olarak bitirdi. Bin 580 metresini ise asfalt yaptılar, o da bitti" dedi.

Kara, Denize Taştı!

Hava şartlarının kötü geçmemesi halinde altyapı çalışmalarının 15 Kasım’da tamamlanarak üst yapı ihalesine geçilmesinin hedeflendiğini de belirten Vali Çiftçi, "Bu hızla bu çalışmalar inşallah bitiyor. Üst yapı imzası Kasım ayı içinde atılacak. Taksi yolu vardı bitti, apronla ilgili beton işi de bayramda bitecek. Oraya 31 milyon metre küp taş dökülmesi gerekiyor. Bunun da yaklaşık 16 milyon metreküpü bitti" diye konuştu.

Vali Çiftçi, Temmuz 2011’de temeli atılan 528 günde inşaatının tamamlanarak 2014’te uçuşlara açılması hedeflenen havalimanından Ordu ve Giresun yönüne çift yönlü iniş yapılabileceğini, proje maliyetinin ise 169 milyon TL olduğunu da sözlerine ekledi.