Güneş Enerjisi Yatırımlarını Arttıracak



'Avrupa Birliği'nin özellikle güneş enerjisine vermiş olduğu büyük teşvikler bizleri yatırım yapmaya yönlendirdi' diyen Smart Energy Group Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, "Kalite anlayışımızdan hiç ödün vermeden çalışarak çok kısa sürede şirketimizi sıfırdan bugünkü büyüklüğüne taşıyabildik" dedi. Milliyet'in haberine göre, Smart Energy Group'un çalışmalarına 2009 yılında Bulgaristan’da başladığını açıklayan Demirdağ, "Sonra Romanya, Yunanistan ve en son olarak da Türkiye’de sektöre adım attık. Kısacası bir Türk firması olarak daha Türkiye de sektör başlamadan biz bu sektöre el atmış ve deneyim kazanmaya başlamış bir firmayız. Şu ana kadar 100 MW’ı aşkın projeye danışmanlık hizmeti ve/veya EPC hizmeti verdik. Bunun yanında faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde kendimize ait 40 MW’ı aşkın da kendi yatırımımız var" dedi.

Yeni dönem hedefleri hakkında bilgi veren Demirdağ, şunları söyledi: "Kurulduğumuz zamanlar 1 mW santralimiz dahi yokken ilk 3 yılda 50 mW’a ulaşma hedefi koyduğumuz zaman fazla optimist olduğumuzu düşünenler vardı. Aynı hedefte 1000 mW’a ulaşmak bizlerin ana hedefiydi. İlk günkü çalışma azmimiz, disiplinimiz, kalite anlayışımız ve hedeflerimizden sapmadan bu hedefimize ulaşmak için gerekirse gece gündüz çalışmaya kararlıyız. Büyüme stratejimiz Türkiye geneline yayılmak. İlk bölge müdürlüğümüzü Konya’da açıyoruz sonra Ankara’ya ve diğer büyük şehirlere kurmaya devam edeceğiz."

Yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak karlı bir yatırım olduğu gibi ciddi bir sosyal sorumluluk işi olarak değerlendirdiklerini belirten Demirdağ, enerji sektörüne yatırım yapacak kişi ve kuruluşların bu konuda birlikte çalışacakları şirketlerde bir takım temel nitelikleri araması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu