Güney Park’ta Kentsel Tasarım ve Planlama Süreci Devam Ediyor



Sinpaş Yapı Endüstri ve Tic. AŞ, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, Mühye köyünde uygulanacak Güney Park Projesi ile ilgili kentsel tasarım ve planlama sürecinin devam ettiğini, belediyenin ruhsat onay tarihinden itibaren 3 yıl içinde konutların inşasının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Sinpaş Yapı'dan yapılan yazılı açıklamada, Güney Park Kentsel Dönüşüm Proje alanında gerçekleştirilecek konut projesi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sinpaş Yapı Endüstri ve Tic. A.Ş arasında Kasım 2010 itibariyle 'Kat Karşılığı İnşaat ve Satış Vaadi Sözleşmesi'nin imzalandığı hatırlatıldı.

Sözleşme uyarınca, Ankara Büyükşehir Belediyesinin hak sahiplerine teslim edeceği konutların, ''şehrin dokusuna ve insan yaşamına duyarlı, kaliteli ve yenilikçi projeleri ile birikimini her geçen gün zenginleştiren'' Sinpaş Yapı tarafından inşa edileceği belirtilen açıklamada, şunlar belirtildi:

''Türkiye'nin en büyük lüks konut projesi olacak Güney Park ile ilgili kentsel tasarım ve planlama süreci devam ediyor. Sinpaş Yapı, Güney Park projesinin tasarım çalışmalarını ulusal ve uluslararası, önde gelen mimari tasarım ofisleriyle sürdürüyor. Diğer tüm projelerinde olduğu gibi bu proje için de tasarım sürecini, daha önce benzerine rastlanmamış güçlü bir konsept geliştirmek için en verimli şekilde kullanacak olan Sinpaş Yapı, başkente yeni bir soluk getirecek.

Tasarım ve planlama süreci devam eden Güney Park Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesine sunulacak. Belediyenin ruhsat onay tarihinden itibaren 3 yıl içinde konutların inşası tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilecek.''

Açıklamada, ''1990'lı yıllardan itibaren gayrimenkul pazarının gelişiminde büyük bir rol üstlenen'' Sinpaş Yapı'nın projeleri arasında, Aqua City, Koru Konutları, Sera Kent, Boğaziçi Malikaneleri, Aqua Manors, İstanbul Palace, Central Life, Pasha Yalı, Sealybria ve Marenegro'nun bulunduğu, geçen yıl Eylül'de, İstanbul'un hızla gelişme gösteren Sancaktepe bölgesinde 440 konutluk konsept bir projeye imza attığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Kelebekia adını taşıyan proje, kelebek figüründen ilham alınarak tasarlanan biyolojik göleti ve peyzaj alanları ile büyük ilgi gördü. Satışa çıktığı Ekim ayından bu yana projenin yarısından fazlasının satışı gerçekleştirildi.

Sinpaş Yapı'nın, Paralel Yapı iş birliği ile Gaziantep'te Antepia projesine imza attığı belirtilen açıklamada, proje ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

''Toplam 1,2 milyar dolar yatırım değeri ile GAP'tan sonraki en büyük yatırım olarak nitelendirilen 3 bin 470 konutluk Antepia Projesi, ilkleri ile dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük biyolojik göletinin yer aldığı projede, bölgede bir ilk özelliği taşıyan golf sahası ve yelken kulübünün yanında, tenis kortları, otel, Agora Meydanı, amfi tiyatro ve deniz feneri konsepti ile tasarlanan Fener Cafe, Gazianteplilere yeni bir yaşam tazı sunacak.''

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Güney Park Kentsel Dönüşüm Projesi Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde hayata geçiriliyor. Projenin ekonomik değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar civarında olacak. Proje ekonomik büyüklüğünden dolayı yatırım paketlerine bölünerek çok sayıda firmaya ihale edildi.

Proje kapsamında, bin villa, 500 teras ev ve 22 ile 32 katlı bloklardan oluşan 4500 çok katlı ev olmak üzere 6 bin konut yapılacak.