Gürallar Lapis Han ile Gayrimenkul Sektöründe



Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat ve Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel’in tanıtımını gerçekleştirdiği 200 Milyon TL değerindeki “Lapis Han” projesi, Kartal’da yer alıyor. 32.000 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, farklı büyüklüklerde 160 adet ticari ofis alanı yer alırken bünyesindeki kreş ve etüd odaları ile de bir ilke imza atıyor.

Çatı kaplama sistemleri, makine imalatının yanı sıra cam ve turizm alanında faaliyet gösteren ve sofra camı alanında dünyanın altıncı büyük kapasitesine sahip olduklarını belirten Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, Gürallar’ın Türk sanayi sektörü ve turizm sektöründeki prensiplerini gayrimenkul sektörüne de taşıyacaklarını belirterek “Çevreye ve doğaya saygılı; sürdürülebilir, insanların yaşamaktan, çalışmaktan ve sosyal hayatlarını geçirmekten mutlu olacağı gayrimenkul projelerine imza atmak için yola çıktık. Ve gayrimenkul geliştirme alanına ilk olarak ofis ile başladık” dedi.

Gürallar’ın, inşaat sektörüne yabancı olmadığını söyleyen Esin Güral Argat, bugüne kadar yaklaşık 340.000 metrekare inşaat alanı gerçekleştirdiklerini belirterek “Grubumuz bugüne kadar fabrikalarını ve 5 yıldızlı tatil köylerini kendisi inşaa etti. Tamamladığımız projeler arasında dünyaca ünlü Ali Bey Otelleri, ArtCraft Fabrikaları, çeşitli konut ve okul inşaatları yer alıyor. Dolayısıyla bugüne kadar kendimiz için kullandığımız yeteneğimizi ve birikimimizi şimdi gayrimenkul alanında kullanmaya başlıyoruz.” dedi.

Sanayici bir aile olarak gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösterme nedenlerini de açıklayan Esin Güral Argat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gayrimenkul sektörü önümüzdeki 10 yıl içinde altın çağını yaşayacak. Türkiye'nin büyüme hedefleri, kentleşme oranı öngörüleri, çalışma çağı nüfusunun her geçen gün genişlemesi, bunlara bağlı olarak yaşam şekillerindeki değişimler, gayrimenkul sektörü için çok parlak bir gelecek vaad ediyor. Bütün bu ekonomik göstergelere kentsel dönüşüm projelerinin başlaması da eklenince, gayrimenkul sektörünün tüm alanları için yeni ufuklar açılıyor. Hem konutta, hem ofiste hem de alışveriş merkezleri alanında yeni ihtiyaçlar doğuyor. Bu imkanlar, sektöre aynı zamanda büyük sorumluluklar da yüklüyor, sürdürülebilir bir kentleşme için mimarisinden teknolojisine kadar çok daha özenli ve duyarlı yapılar yaratma zorunluluğu doğuyor.”