Gürültünün Hayatımıza Yansımaları



Dünya çapında, insanların sağlık ve refahı için gürültü farkındalığını arttırmak amacıyla, ilk kez 1996 yılında başlatılan ve her yıl Nisan ayında bir Çarşamba günü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında; Türk Akustik Derneği – TAKDER ve Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları DerneğiİZODER işbirliği ile “Gürültünün Hayatımıza Yansımaları” başlığı altında bir panel gerçekleştirilecek.

26 Nisan Çarşamba günü İTÜ Taşkışla’da düzenlenecek etkinlik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, TAKDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sevtap Yılmaz, İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen tarafından yapılacak konuşmalarla başlayacak, panelde yer alan dört oturumda gürültü sorunu farklı açılardan masaya yatırılacak.  

“Gürültü ve İnsan” başlıklı oturumda, Prof. Dr. Ahmet Ataş (İstanbul Üniversitesi Odyoloji Bölümü Başkanı), Prof. Dr. Müjgan Şerefhanoğlu Sözen (Yıldız Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi) ve Dr. Gönül Erdal (Psikiyatri Uzmanı) konuşmacı olarak yer alacak.

Gürültüyle Mücadelede Ülkemizde Mevcut Yasal Durum” başlıklı oturumda ise; Atila Erenler (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı), Fatih Erol (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü) ve Nuray Hüsmen (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Gürültü ve Titreşim Yönetimi Şube Müdürlüğü) gibi uzman isimler konuşacak.

Öğleden sonraki Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Güney’in yapacağı “Ses Yalıtımı İle Sessiz Şehirler Yaratmak” başlıklı oturumda; etkinliğin de sponsorları olan Basf, Filli Boya-Capatect, İzocam, Knauf, Knaufinsulation, Ravaber ve Şişecam yetkilileri kürsüye çıkacak. Günün son oturumu “Binalarda Gürültü Problemleri”ndeise SİYODER (Site ve Apartman Yöneticileri Derneği) Onursal Başkanı Ozan Özen ve İZODER Ses Yalıtımı Komisyonu Başkan Yardımcısı Volkan Dikmen konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinlikler, İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Harun Hasyüncü ve TAKDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sevtap Yılmaz’ın konuşmalarıyla son bulacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu