Habasit, Seramikte Nasıl Enerji Tasarrufu Sağladı?



Habasit Türkiye Satış Müdürü Tolga Kaynak, seramik sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine mekanik bağlantı yöntemiyle kayış değiştirerek hem kayış değişim süresini önemli derecede azalttıklarını hem de enerji tasarrufu sağladıklarını söyledi.

“Kısa Duruş Bile Yüksek Maliyetlere Yol Açıyor”
Kaynak, firmalarının enerji tasarrufu anlamındaki kazanımlarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Seramik sektörü aslında ciddi manada enerji sarfiyatının yüksek olduğu sektörlerden bir tanesi. Devasa fırınlar seramik hamurunu yaklaşık 1.200-1.300 derece sıcaklıkta katılaştırarak taş haline getiriyor. Bu noktada en ufak bir duruşun dahi maliyeti çok yüksek oluyor. Özellikle pişirme hattı öncesinde seramiklerin fırına gelen kadar taşındığı süre zarfında sağlıklı bir şekilde iletilmesi gerekiyor. Herhangi bir duruş ciddi maliyetlere sebebiyet verebiliyor.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Süreyi, 3,5 Saatten 15 Dakikaya İndirdik”
Söz konusu projelerinde seramikleri taşıyan kayış uygulamalarında ilginç bir birleşim yeri, ek yeri metodu uyguladıklarını ifade eden Kaynak, “Normal şartlarda seramikleri üzerinde taşıyan kayışları değiştirmek, o diş grubunu, şasiyi sökmek ve tekrar kayışları değiştirmek yaklaşık 3-3,5 saat gibi bir süre alıyordu.” dedi.

Kaynak, geliştirdikleri mekanik birleştirme yöntemiyle müşterilerinin ihtiyacı olan kayışı 10-15 dakika gibi çok kısa bir sürede değiştirmelerine imkan vererek, ciddi anlamda doğalgaz enerjisi tasarrufu sağladıklarını ve işletmede fark yarattıklarını vurguladı.