Hadımköy Konutları ile 1012 İstanbullu Daha Ev Sahibi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş (KİPTAŞ), ‘Hadımköy Konutları’ projesiyle bin 12 İstanbulluyu daha ev sahibi yapıyor. ‘Hadımköy Konutları’nın satış kampanyası, Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen törenle Başkan Kadir Topbaş tarafından başlatıldı. Törende Hadımköy Belediye Başkanı Ali Osman Çolak, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Başkan Topbaş; “İstanbul’da yanlış yapılaşmaya müsaade etmiyoruz…”
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da yeni yerleşim alanları oluşumunda dönemlerini milat olarak kabul ettiklerini belirterek, “Bundan sonra şehirde yanlış yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Şehrin varlıkları kötü kullanım sonucu biter. Öyle yerler var ki İstanbul’a yakışmıyor. Yeniden modern şehir yapmak durumundayız. Biz gecekondu fiyatına her türlü sosyal donatı alanı olan modern binaları satıyoruz. Kampanyamıza da herkes ev sahibi olana kadar devam edeceğiz. Arzumuz Silivri’de, Tuzla’da, Maltepe’de de bu evlerin yapımına devam etmek” dedi.

Vatandaşların konutlara taşınmadan taksit ödemeyeceği bir sistemi oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Topbaş, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’dan bundan sonra yapacakları kampanyalarda taksit ödemelerine bina teslimi yapıldıktan sonra başlanmasını istediğini söyledi.

Her binanın giriş katlarını özürlülere göre düzenlediklerini ve bu sistemi prensip olarak tüm binalarda uyguladıklarını dile getiren Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hadımköy’e 50 bin 100 bin 200 bin konut yapılabilmeli ve oradaki vatandaşımız kötü şartlardan kurtarılmalı. 1012 konutumuzu satışa çıkardık. 75 metrekare, asansörlü, depreme dayanıklı, kombili, tünel kalıp dediğimiz sistemle yapılmış. Peşinatları 10 bin YTL, ayrıca 440 YTL taksitleri var. 18 ay bu taksitler devam edecek. Taksitler 18 aydan sonra bir miktar yükseliyor siz içine taşındıktan sonra. Ama tamamının kredi boyutu 10 yıla kadar uzuyor. Bu konutlara sahip olacaklara mutluluklar diliyorum.”

Hadımköy Konutları
‘Hadımköy Konutları’ projesinde 75 metrekarelik daireler, peşin 50 bin YTL’den satışa sunuluyor. Yüzde 0.99 vade farkı ve iki farklı taksit seçeneği sunulan projede dairelerin 96 ay taksitli fiyatları 73 bin YTL ile 76 bin YTL arasında değişiyor. Hadımköy Konutları’nın 32 adet giriş dairesini bedensel engelli vatandaşlara ayırdı. Konutların satış kampanyası 3 Kasım’a kadar devam edecek ve kuraları 14 kasımda çekilecek.

Projenin ilk taksit seçeneğinde vatandaşların 10 bin YTL peşinat yatırması ve 96 ay boyunca 660 YTL yatırması gerekiyor. Bu seçenekte toplam tutar 73 bin 415 YTL olurken ilk 18 ay 440 YTL; geri kalan 78 ayda da 742 YTL ödeme seçeneğinde dairenin fiyatı 75 bin 803 YTL’yi buluyor. Proje’de ilköğretim okulu, günlük yaşam ihtiyaçlarının karşılanabileceğini sosyal donatı alanları, çocuk parkları ve yeşil alanlar bulunuyor.