Häfele, Mimarlık Öğrencilerini Desteklemeye Devam Ediyor!



Sahip olduğu 100 bin farklı ürünle, Mobilya ve Mimari Donanım sektörünün en geniş ürün yelpazesine sahip dünyaca ünlü markası olan Häfele, mimarlık sektörüne yeni ve genç soluklar kazandırmak amacıyla Mimarlık Eğitim Derneği (MİMED) tarafından her sene periyodik olarak düzenlenen ve bu sene yedincisi gerçekleştirilecek olan MİMED 2008 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri’ne bu yıl da ana sponsor olarak destek veriyor.

Genç nesile her türlü fırsatın ve desteğin sağlanması gerektiği felsefesiyle hareket eden Häfele, 2008 yılında da Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri’nin ana sponsorluğu üstlenerek benimsediği felsefesi doğrultusunda anlamlı ve önemli bir adım atıyor. Häfele’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek yarışmanın duyurusu 12 Mart 2008 tarihi itibariyle www.arkitera.com , www.taskisla.net. www.mimed.info ve www.mim.itu.edu.tr siteleri üzerinden başladı. Başvururular 30 Nisan 2008 tarihinde son bulacak.

Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri mimarlık alanında açık ve tek aşamalı olarak düzenlenen, ulusal bir mimarlık öğrencileri proje yarışmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bütün mimarlık okullarının mimarlık bölümlerinde eğitim gören lisans öğrencilerinin katılımına açık bir yarışma niteliğindeki Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri, “Birinci yıl”, “ikinci yıl”, “üçüncü yıl” ve “dördüncü yıl mimarlık öğrencileri proje ödülleri” olmak üzere dört kategoriden oluşuyor.

Jüri Üyeleri ve Ödüller:
Projeler, 3-4 Mayıs 2008 tarihlerinde, Y. Mimar Emre Arolat, Prof. Dr. Nur Çağlar, Mimar Boğaçhan Dündaralp, Y. Doç Dr. Nurbin Paker Kahvecioğlu, Prof. Dr. Ahsen Özsoy, Doç Dr. Güven Arif Sargın, Prof. Dr. Bülent Tarım, Doç Dr. Leyla Tokman, Y. Doç. Dr. Murat Uluğ ve Prof. Dr. Sercan Yıldırım gibi çeşitli üniversitelerinin ilgili bölüm akademisyenleri ve sektör uzmanları tarafından değerlendirilecek.

Değerlendirmenin ardından belirlenen ve ödül kazanmaya layık görülen projelerin ödülleri Häfele’nin de katkılarıyla organize edilecek özel bir törenle sahiplerine takdim edilecek. 8 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşecek ödül törende MİMED 2008 Mimarlık Proje Ödülleri’ne hak kazanan her bir başarı ödülüne 1500 YTL, teşvik ödüllerine ise 750 YTL para ödülü ve plaketler verilecek.

85 yılın üzerindeki deneyimi ve güvenirliği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan ve geliştirilen ürünler sunan Häfele, İstanbul Dudullu’da bulunan merkez mağaza ve stok alanlarını içeren tesisleri ve yurt çapında konumlanan bayi ağıyla iş ortaklarına daha hızlı ve verimli hizmet sunmayı hedefliyor. Türkiye pazarında mobilya, kapı aksesuar ve donanım alanlarında hizmet veren Häfele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 bin farklı üründen oluşan geniş ürün yelpazesi ile iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri tek elden sunar.

Yarışma takvimi:
Yarışmanın ilanı: 12 Mart 2008, Çarşamba
Projelerin teslimi: 30 Nisan 2008, Çarşamba
İTÜ Taşkışla Binası, 102 no.lu salon / 11:00 18.00
Jüri değerlendirmesi: 3 - 4 Mayıs 2008
Proje sergisi: 8 - 16 Mayıs 2008
Sonuçların ilanı, ödül töreni, Kolokyum : 8 Mayıs 2008, Perşembe
İTÜ Taşkışla Binası, 109 nolu salon / 17:00