Hakan Kıran Mimarlık Ofisi, Kabataş Martı Ulaşım ve Aktarma Merkezi Projesiyle Dubai City Scape’de



Gelişen dünyanın en prestijli mimarlık ödülü olarak lanse edilen 2009 Cityscape Dubai’ye katılan Kabataş Martı Projesi, dünya devleri ile yarışıyor. Mimar Hakan Kıran tarafından hazırlanan proje, emlak/inşaat piyasasının ilgi odağı olan etkinlikte 'shortlist'e kalarak 7 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek gala gecesinde 'City Scape Ödülü'nü almak için yarışmaya hak kazandı.

Kabataş Martı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından satın alınan ve İstanbul II. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projenin, işe başlandığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 45 bin 500 m2 tasarım alanı içerisine uygulanacak olan projenin Martı formunu içeren Ana İskele Binası 1360 m2, yumurtalar temasının işleneceği yan iskele binaları ise 992 m2 (x2: 1984 m2) alana inşa edilecek. 3344 m2’lik üst yapı toplam alanına sahip olacak olan Kabataş Martı, içerisinde 3717 m2’lik 2 katlı otopark barındıracak.

Füniküler ve hafif raylı sistem ile alt geçit bağlantısı sayesinde, her türlü toplu taşıma sisteminin deniz ile bağlantısını sağlayacak olan proje, tasarımı sayesinde aktivite mekanı olarak da kullanılabilecek. Sergi, gösteri ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapabilecek olan Kabataş Martı, Beyoğlu’nun da denizle olan hasretini bitirip, nitelikli bir meydana kavuşturma iddiasında.