Hakan Kıran'ın Projeleri MIPIM'de Sergilenecek



Kuşdili Salı Pazarı ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü projelerinin mimarı Hakan Kıran, 16-19 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde yapılacak olan gayrimenkul geliştirme fuarı MIPIM 2010'a katılıyor. Fuarda Kıran'ın; Seyrantepe Çintemani Kuleleri, Martı Kabataş Aktarma Merkezi, Kuşdili Salı Pazarı Kentsel Tasarımı ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü Projeleri sergilenecek.

Yurtdışı fuarları önemseyen, geçen yıl da Fransa’da Mapic Alışveriş Merkezleri Fuarı ile Dubai’de Cityscape Gayrimenkul Fuarı'na katılan Hakan Kıran Mimarlık'ın hedefinin; "İstanbul’da yaratılan konsept projelerle çağdaş Türk mimarlığını uluslararası platformda temsil etmek" olduğu belirtiliyor.

Sektörde son trendlerin yer aldığı, dünyanın en büyük gayrimenkul zirvesi olan MIPIM 2010’da Hakan Kıran Mimarlık güncel projelerinden; Seyrantepe Çintemani Kuleleri, Martı Kabataş Aktarma Merkezi, Kuşdili Salı Pazarı Kentsel Tasarımı ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü projelerini ön plana çıkartacak.

Fuarda tanıtılacak projelerden Mimar Hakan Kıran’ın imzasını taşıyan Seyrantepe Çintemani projesinde, sosyal donatı alanlarından oluşan; ofis, otel ve rezidans yapıları yer alıyor.

Ofisin bir diğer önemli projesi ise geçtiğimiz yıl Dubai’de düzenlenen Cityscape gayrimenkul fuarında mansiyon ödülü alan Martı Aktarma Merkezi ve Meydan Düzenleme projesi. Kabataş İskelesi için tasarlanan proje, denizin kenarında kanat çırpan dev bir martıyı andırıyor.

Fuarda ayrıca kentsel dönüşüm projesi örneklerinden Kuşdili Salı Pazarı Kentsel Tasarım Projesi sergilenecek. İstanbul metrosunun en önemli geçiş güzergahlarından Haliç Metro Geçiş Köprüsü ise, firmanın mühendislik alanında da iddialı olduğunu göstermek üzere fuarda katılımcılara sunulacak.  

MIPIM Fuarı

MIPIM fuarı son 20 yıldır dünyanın en prestijli yatırımcılarının, mimarların, danışmanların, çok uluslu şirketlerin ve müteahhitlerinin katıldığı gayrimenkul geliştirme fuarıdır. 20 bin metrekare gibi dev bir alanda gerçekleştirilen fuara bu yıl; 80 farklı ülkeden, 1871 şirket ve 18 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor. Şu an itibarı ile dünya çapında 571 mimarlık firması akredite olmuş, 171’i stant açarak projelerini sergileyecektir. Türkiye’den Mimarlık firması olarak sadece Hakan Kıran Mimarlık fuarda stant açarak projelerini sergileyecektir.

MIPIM Fuarı ile birlikte düzenlenen MIPIM AR geleceğin projeleri yarışmasında, Suyabatmaz Mimarlık, ofis kategorisinde birincilik ödülüne layık görülürken, Tabanlıoğlu Mimarlık da konut kategorisinde mansiyon ödülü kazanmıştır.

Hakan Kıran Mimarlık

1992 yılında kurulan Hakan Kıran Mimarlık ve Yapı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bünyesinde mimarlar, mühendisler, iç mimarlar başta olmak üzere birçok uzmanla çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket yaratıcılığın önemine inanmaktadır. Bu nedenle yaratıcılığın her etap ve formunda hizmet vermektedir. İdeali, geleneksel ve tarihi yapılarla ilgili gözlem ve deneyiminden yola çıkarak, çağdaş, fonksiyonel ve özgün binalar tasarlamaktır. Geleneksel kültür ve birikimimizden aldığı referansla, eser niteliği kazanabilecek ve toplumun hem bugün hem de gelecekte eser niteliği özelliğini kabul edebileceği yapılara imza atmaktır.