Hale Tenger Sergisi Galeri Nev' de...



Sanatçı Hale Tenger’in sergisi 4 Mart 2005 tarihinde İstanbul Galeri Nev’de açılıyor.

İstanbul, Sao Paulo, Kwangju, Johannesburg bianellerine katılımıyla dünya sanat çevrelerinin dikkatini çeken, gerçekleştirdiği yapıtlarında politik ve psikolojik göndermelerle karşımıza çıkan Hale Tenger ilk kişisel sergisini 1990 yılında Galeri Nev’de açtı. 1992 yılında “Havanın Lüzumu” (İstanbul), 1993’de “Nezih Ölüm Gardiyanları” (İstanbul, Ankara,Berlin), 1997 yılında “Devren Satılık”( Serdar Ateşer ile birlikte) (İstanbul), “Sandık Odası” (ArtPace, San Antonio), 1999’da “Kalp Ağrısı” (Ankara), 2001 yılında ise “Never Never Land” (Mannheim) , “Türk Olmak” (İstanbul) adlı kişisel sergilerini gerçekleştirdi.

1990 yılından bu yana İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Efes, Krakow, Mulhouse, Schiedam, Sao Paulo, Arnhem, Eindhoven, Lille, Bruge, Maastricht, Rotterdam, New York, Cetinje, Johannesburg, Berlin, Karlsruhe, Cenevre, Kwangju, Kopenhag, Hannover, Kassel, Üsküp, Tilburg, Atina, Bonn ve Köln’deki çeşitli grup sergilerinde yapıtları sergilenen Hale Tenger bu kez İstanbul Galeri Nev’de audio ve video eşliğinde fotoğraf ve heykellerini sergileyecek.

Sergi 26 Mart 2005 tarihine kadar sürecek. Galeri Nev , pazar ve pazartesi dışında hergün saat 11:00 - 18:30 saatleri arasında açık.