Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi İçin Çalışmalar Başladı



TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Tersanesi Bilim Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Haliç Tersanesi içinde kurulacak proje ile ilgili süreç başlatılıyor.

Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan Haliç Bilim Merkezi'nin 4003 çağrı programı kapsamında ön protokolün imzalanacak ve süreç başlatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek projenin tasarım, sergi düzenekleri ve üretimi işlemleri TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek. Haliç Bilim Merkezi'nin inşaatının 3 yıl sürmesi planlanıyor.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplam 8 bin metrekarelik alanda yükselecek dev proje 100 milyon lira bütçeyle hayata geçirilecek. Bilim Merkezi'nin yılda yılda 2 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.

Haliç Tersane Bilim Merkezi, giriş holü ve müze mağazası, sergi holü, sinema salonu, kuluçka ve hızlandırma merkezi ve dene yap teknoloji atölyesi, dijital kütüphane, restoran ve kafeterya, deneyim merkezi, eğitim atölyeleri, sergi üretim ve bakım atölyesi ve inovasyon merkezinden oluşacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu