Haliç Yat Limanı İhalesinde Açık Artırma Yarın



Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce 2 Temmuz 2013 tarihinde teklifleri alınan Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik ortak girişim gruplarının tekliflerine ilişkin komisyon raporu onaylandı.

Her iki ortak girişim grubunun da teklif dosyalarını şartnameye uygun hazırladığı tespit edilirken, firmaların açık artırma görüşmelerine katılmaları da uygun bulundu. Buna göre söz konusu ortak girişim grupları, yarın yapılacak açık artırma görüşmelerine davet edildi. Açık artırmada en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayına sunulacak ve Yıldırım'ın onaylaması halinde ihale sonuçlandırılacak.

İşletme süresi 45 yıl

Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak.