Haliç'i Fareler Bastı



Radikal'den Serkan Ocak'ın haberine göre, ODTÜ Deniz Bilimleri’nden Prof. Dr. Cemal Saydam, kısa sürede çok fazla yağış düştüğünü Haliç’in dezavantajından dolayı da bu durumların oluştuğunu belirtti. Belediyeyi suçlamanın doğru olmayacağını anlatan Saydam, “Bunun çaresi Unkapanı Köprüsü’nü ayaklı sisteme geçirmek. Çünkü altındaki 4 metre suyun altında kalan duba yüzey akıntılarına engel oluyor. Pislik de gidemiyor. Kıyıya vuruyor. Kadir Topbaş’ın bir projesi vardı. Köprü yerine Haliç’in altından tünel geçirmek. Bu hayata geçirilmeli. Ama çıkan köprü de yine Haliç’e bırakılmamalı. Bodrum götürüp batırsınlar. Sualtı turizmine katkısı olur. Bu da Haliç’in sıkıntısı. Akıntı yok. En küçük bir olayda Haliç pislik içinde kalıyor” dedi.

Resim Galerisi Burada Görünecek

Haliç’e kanalizasyonların gitmediğini belirten Saydam, “Haliç’in etrafına kuşaklama yapıldı. Kanalizasyon yok. Ancak bu tarz ani baskınlar da taşıyor olabilir. Bu geçici bir durumdur. Görüntü kirliliği olur. Ama fareler çok sorun değil. Organik maddedir. Deniz yok eder. Balıklar yer.”

Haliç’teki balıkçılar da zaman zaman kirlilik olduğunu ancak yağışlarla birlikte bunun arttığını söyledi. Batan teknelerin zaten arızalı olduğunu anlatan bir balıkçı da denizi temizlemeye başladıklarını ancak görevlilerin yetersiz kaldığını anlattı.