Unakıtan: Galataport'un Bu Kadar Beklememesi Lazım

Maliye Bakanı, Galataport'ta onay sürecini uzun bulduğunu belirterek, "Nihayetinde ya evet ya da hayır denilecek" dedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport özelleştirmesiyle ilgili onay sürecini uzun bulduğunu belirterek, "Bazı noksan evraklar istendi bizden. O evrakları da gönderdik. Bana göre bu kadar da beklememesi lazım, en nihayet evet ya da hayır denilecek" dedi. Unakıtan, konuyla ilgili kendisine de bayram tatili nedeniyle evrağın ulaşımında gecikme olduğunun söylendiğini vurguladı.

"Gönülsüz bir evet mi gelecek?" sorusunu Unakıtan, "Gönülsüz evet olmaz. İnanıyorsan evet diyeceksin, inanmıyorsan hayır. Uzun uzun hesap edilecek bir durum yok. Ülkenin menfaatine söre karar verirsiniz, geçer gider" şeklinde yanıtladı.

Ağır cezalar yolda
NTV ve CNBC-e'nin ortak yayınında soruları yanıtlayan Unakıtan, 2006'da kayıtdışı ekonomiyle mücadele için bir paket açıklayacaklarını, vergiye tabi gelirleri olduğu halde bunu vergi dairesinin bilgisi dışında tutan kimselere çok ağır cezalar getireceklerini belirtti. Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde "kayıtlı ekonomiye geçmek" zorunda olduğunu kaydeden Unakıtan, bu problemin çözümü amacıyla vergi oranlarım indirdiklerini ve tabana yaydıklarını vurguladı.

Unakıtan, Türkiye'nin kaçakçılıkla mücadelesinin de büyük önem taşıdığını belirterek, bu sorunu halletmesinin şart olduğunu vurguladı. Unakıtan, "Servet affı gündeme gelebilir mi?" sorusuna "Af diye bir şey bundan sonra kesin olarak gündemimizde olmayacaktır" karşılığını verdi.