Halk Doğa Katliamına İzin Vermiyor



Taraf Gazetesi'nden Güler Yılmaz'ın haberine göre, Tekirdağ Saray Güngörmez Ormanları’nda yapılmak istenen kuvarsit ocağının yapımına karşı çıkan halk eylem yaptı. Eyleme CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de destek verdi.

Tekirdağ Saray Güngörmez Mahallesi’nde; mayıs ayında ÇED süreci başlayan ve Istranca ormanlarına yapılması planlanan kuvarsit ocağı için Firma ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından “halkın katılım toplantısı” düzenlenmek istendi. Ancak halk firma ve bakanlık yetkililerini alana sokmadı. Halkın kararlılığı geri adım attırdı. Yetkililer tutanak tutup Güngörmez’den ayrıldı. Saraylılar’ın protesto eylemine CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Saray Doğayı Koruma Derneği, Saray Dayanışması ve vatandaşlar destek veriyor.

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyu Meclis gündemine taşıdığını, önerge verdiğini belirterek Meclis kürsüsünden de gündemde tutmaya devam edeceğini, Trakya’daki doğa katliamına izin vermeyeceklerini söyledi. Yüceer, Kuvarsit - Feldispat Maden Ocağı’nın açılması halinde doğa ve insan sağlığı açısından geri dönülmez zararlara yol açacağını, bölgenin geçim kaynağı olan mantarcılık, mandacılık ve arıcılığın olumsuz etkileneceğini kaydetti.