Hamburglu Mobilyacılar Karabağlar'a Gelecek



Almanya'nın Hamburg kentinde mobilya sektörünün lider firmalarını ziyaret eden Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, "Almanlar'a Karabağlar'daki mobilyacılarımızla işbirliği yapmaları önerisinde bulundum. "Davetimi kabul ettiler. Önümüzdeki ay ilçemize gelecekler" dedi. Hristiyan Demokrat Parti Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi David Erkalp'in davetlisi olarak Almanya'ya giden Başkan Kürüm'e yardımcısı Nazmi Marangoz da eşlik etti.

Hedefler anlatıldı

Karabağlar'ın lokomotifi mobilya sektörünün gelişimini sağlamak için Hamburg'un mobilya sektöründeki lider firmalarının üst düzey yöneticilerini ziyaret ettiklerini belirten Başkan Kürüm, "Hamburg'taki en büyük mobilya üreticilerinin satış ve sergi merkezlerini gezdik. Karabağlar'ın mobilya sektöründeki potansiyelini, bizim yaptığımız çalışmaları ve hedeflerimizi anlattık. Almanya'daki işadamları, Karabağlar'da mobilya üretimi yapıldığını bile bilmiyorlar. Bizim önerilerimize ve davetimize çok sıcak baktılar. Kasım ayında Karabağlar'a gelip, işadamlarımızla görüşecekler, mobilya üretim atölyelerini gezecekler, işbirliği olanaklarını araştıracaklar" diye konuştu.

Hamburg'taki firmaların Almanya'nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerine de satış yaptığını vurgulayan Kürüm, işbirliğinin gerçekleşmesi halinde mobilya sektöründe önemli bir açılım sağlanabileceğini söyledi. Almanya'daki satış ve sergi merkezlerinin 5 bin metrekareyi bulduğunu belirten Başkan Kürüm, Yeşillik Caddesi'nin de bu şekilde düzenlenebileceğini dile getirdi.