Hamus Çayı’na Zehir Akıyor



Osmaniye’nin Nohuttepe mevkiinde bulunan ve belediyeye ait Evsel Nitelikli Atıksu Tesisi’nin, şehrin atıksuyunu arıtmadan Hamus Çayı’na verdiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre; İl nüfusunun artması nedeniyle tesisin ihtiyacı karşılayamadığını savunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, tesisin daha verimli işletilmesi için gerekli teknik ve ekipmanın sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yurttaşlar, “Tarlalar, bahçeler bu suyla sulanmakta. İnsanlar burada yüzüyor. Suyun arıtılmadan dökülmesi binlerce insanı ilgilendirmekte. Arıtma tesisinin bir an önce incelenmesini ve kirli suyun tespitinin yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Şehrin atık suyunun arıtılmadan Hamus Çayı’na verildiği iddialarına Çevre ve şehircilik il müdürlüğü yanıt verdi. Müdürlük, Osmaniye Belediyesi’ne ait atıksu arıtma tesisinin 2003 yılında faaliyete başladığını ve tesis planlanırken nüfusun 169 bin olduğunu belirterek, “2019 yılı itibarıyla nüfus 320 bin kişiye ulaştı. Bu artışla birlikte tesise gelen atıksu debi yükünün arttığı, zaman zaman elektrik ve makine arızalarının meydana geldiği müdürlüğümüze bildirilmiştir.” ifadelerini kullandı. Yeni atık su arıtma tesisi projesinin İller Bankası tarafından onaylandığı da belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.