Hangarı Cennete Çevirdiler



Almanya’da yapay cennet... Eski hava hangarı, tropik tatil köyü haline getirildi.

Dünyanın en büyük tropik tatil merkezi, kapılarını müşterilere açtı. Parkı ilginç kılansa, tropik kuşakta yer alan bir ülkede değil, Almanya’da kurulmuş olması...









İlk anda Meksika, Brezilya veya Endonezya gibi tropik kuşakta yer alan bir ülkede olduğu sanılan bu tatil köyü Almanya’da.

Berlin yakınlarında, hafta sonu hizmete giren kapalı tropik tatil merkezi, tam 75 bin dönüm üzerine kurulu. İçinde kendi plajı, kendi tropik ormanı, yüzme havuzları ve onlarca eğlence alanı bulunan tatil merkezi, 70 milyon euro’ya, yani yaklaşık 133 trilyon Türk lirasına mal olmuş.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KAPALI TROPİK TATİL MERKEZİ
Tatil merkezi, aslında eski bir hava hangarı. Yük taşımacılığında kullanılacak zeplinler üretmek amacıyla inşa edilen hangar, söz konusu havacılık şirketi iflas edince, Malezya-Alman ortaklığı bir turizm şirketi tarafından satın alınmış ve restore edilerek, dünyanın en büyük kapalı tropik tatil merkezi haline getirilmiş.

Berlinliler, Londra’da, Paris’te ya da Roma’da benzeri olmayan bu tesisin kendi şehirlerine kurulmasından dolayı memnun. Üstelik tesis, ekonomik sıkıntılar yaşayan Brandenburg eyaletinde 500 kişiye iş olanağı sağlamış.




Tropik tatil merkezini her sezon en az 3 milyon müşterinin ziyaret etmesi planlanıyor.