Hangi Şirketlerin Genel Müdürlükleri Daha Çevreci?



Foto: Google Türkiye Ofisi

Çevre dostu binalar danışmanı Altensis kurucu ortağı Serkan Emin, yeşil binaların çevreye verdiği zararı minimuma indirmenin yanında, enerji ve su gibi önemli gider kalemlerinde tasarruf sağlaması nedeniyle de şirketler tarafından tercih edildiğini söyledi. Emin, “Bu tür çevre dostu binalar, elektrik, doğalgaz ve su gibi işletme giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlayarak şirket bütçelerine de orta vadede katkıda bulunuyorlar. Ama bir faktör daha var ki, onun da şirketlerin tercihinde etkili olduğunun altını çizmek gerekir. Çevre kirliliğinin, kaynak israfının insan yaşamına olumsuz etkilerinin konuşulduğu günümüzde bu tür çevre dostu binalarda faaliyet gösteriyor olmak; kamuoyuna önemli mesajlar veriyor, sürdürülebilir yaşama dair üstlendikleri sorumluluk ve bakış açısıyla  toplumdaki prestijini, itibar algısını da güçlendiriyor” dedi.

SerkanSerkan EminÇalışan verimliliğini artırıyor

Sertifikalı çevre dostu binaların bina sakinlerinin sağlığına ve konforuna da büyük katkı sağladığını anlatan Emin, “Çevre dostu binalar tasarlanırken iç mekan hava kalitesi, doğal aydınlatma, sıcaklık ve nem kontrolü, atık yönetimi gibi insan sağlığını direkt etkileyen unsurlar planlanmakta, ayrıca inşaatında kullanılan yöntemler ile son kullanıcıya daha temiz bir ortam bırakılması hedeflenmektedir. Çevre dostu binalarda çalışanların diğer binalardakilere göre daha az hastalandıkları ve çalışma verimliliğinin de daha yüksek olduğu görülmektedir” yorumunu yaptı.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Finans merkezi de çevreci

Emin, “Altensis olarak yeşil binalar konusunda yüzde 60’lık pay ile pazarın lideri konumundayız. Şimdiye kadar birçok sayıda konut projesinin yanısıra, ofis olarak 11şirketin merkezinin de bizzat yeşil bina statüsünde tescil edilmesine rehberlik ettik. Henüz görüşme aşamasında olduğumuz büyük başka şirketler de sırada. Ve daha önemlisi İstanbul’u dünya arenasına çıkaracak olan Finans Merkezi projesindeki tüm binaların çevre dostu bina yolculuğunda biz danışmanlık veriyoruz. Sırf bu rakamlarla bile gelecekte Türkiye adına umutlu olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Emin, Türkiye’de danışmanlık verdikleri şirket arasında bulunan Soyak Holding’in ilk LEED sertifikalı mevcut bina, Eser Holding’in ilk LEED platin sertifikalı bina, Unilever Türkiye merkez ofisinin Türkiye’nin ilk LEED sertifikalı projesi özelliğini taşıdığına da dikkat çekerek, “Mutluyuz ki, bilinçli şirketlerle birlikte Türkiye’nin ilkleri konusunda imzalar atıyoruz” dedi.

GrundfosGrundfos Türkiye Genel MüdürlüğüTürkiye’nin çevre dostu şirket merkezleri

Unilever Türkiye Merkez Ofisi
Philips Türkiye Merkez Ofisi
Turkish Engine Center (TEC) Merkez Binası
Eser Holding Merkez Ofisi
Soyak Holding Merkez Ofisi
Metlife İstanbul Merkez Ofis
Yıldız Holding Merkez Bina
Google Türkiye Ofisi
Grundfos Türkiye Genel Müdürlüğü
Khazanah Türkiye Ofisi İstanbul
Altensis Merkez Ofisi