Harton Quays Park: Sürdürülebilir Tasarımda Bir Mükemmellik Öyküsü



Harton Quays Park’ta kıvrımlı set duvarlar, bir amfitiyatro, geniş çimenlikler, çok renkli bitkilendirme ve çiçeklikler, yürüyüş yolları, gizli bahçeler ve dramatik bir çam korusu izleme noktası bulunuyor. 144 adet prekast betonarme panelden yapılmış kurdele gibi kıvrılan set duvarları parkın en dikkat çekici öğelerinden.


CEEQUAL, inşaat mühendisliği, altyapı, peyzaj konularında kamusal projelere verilen kanıta dayalı sürdürülebilirliği değerlendirme ödülü. Ödül yüksek çevresel ve sosyal performans gösteren projelere veriliyor.


Grant Associates yöneticisi Peter Chmiel projeyle ve ödülle ilgili olarak: “Harton Quays Park projemizin ‘CEEQUAL - Sürdürülebilir Tasarımda Mükemmeliyet’ ödülünü almasından dolayı onur duyuyoruz. Bu ödülü almamızda South Tyneside Konseyi’nin yaptığı sürdürülebilirlik çalışmalarının da büyük katkısı var. Bu park nehir kıyısına ek bir rekreasyon alanı sağlamak amacıyla tasarlandı. Etkinlik alanlarının, biyoçeşitlilik vurgusunu teşvik eder biçimde kültürel bir odak noktası olması istendi.  Tamamlandığında Harton Quays Parkı süregiden rejenerasyon stratejisinin önemli bir parçasını oluşturacak ve South Shields kent merkezini Tyne Nehri ile bütünleştirecek” dedi.

SoldanSoldan sağa: Simon Longshaw (Mott MacDonald), Michael Clare (Lead Member Regeneration & Economy - South Tyneside Council), Will Day (Grant Associates). Harton Quays Park şantiyesinde ödülleriyle birlikte.

Projenin inşaat Mühendisliği’ni yapanMott MacDonald firmasından tasarım yöneticisi Simon Longshaw ise:Mott MacDonald olarak bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz. Firmamız, South Shields’ın nehir kenarında yapılacak diğer rejenerasyon çalışmaları için 5 yıl daha burada olacak. Bu projede sürdürülebilir kalkınma ilkeleri konusunda danışmanlık vermek önümüzdeki bu 5 yıl daha kamusal çalışmalarımızın ayrılmaz bir parçası olacak” dedi.