Hasankeyf İçin Rafting

Ilısu Barajı ile birlikte sular altında kalması beklenen Batman’ın tarihi İlçesi Hasankeyf’e dikkat çekmek için düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Batman Doğa ve Kültür Derneği, Dicle Nehri’nde 11 saat süren ve 40 kilometrelik alanı kapsayan bir bot gezisi düzenledi.

Bu turu geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Veysi Şimşek, “Temel amacımız, tarihi ve kültürel Hasankeyf İlçesi’ne dikkat çekmektir. Diğer bir amacımız ise , kente sosyal bir aktivite kazandırmaktır. Dicle Nehri, turizme çok müsaittir” diye konuştu.

‘Dicle'ye Hasankeyf için yalvaracağız’
Hasankeyf Gönüllüler Derneği Genel Sekreteri Recep Kavuş ise, Dicle Nehri üzerinde kurulacak olan Ilısu Barajı’nın tarihi Hasankeyf İlçesi’ni sular altında bırakacağını hatırlatarak, “Bu turla Dicle Nehri’ne yalvarıp, Hasankeyf’i boğmaması temennisinde bulunacağız” dedi.

Dicle Nehri’ndeki uzun tur boyunca, geziye katılanlara sivil savunma botu refakat etti. Zorlu parkurları büyük bir mücadele ile geçen katılımcılar zaman zaman sivil savunma ekiplerinden destek aldı. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Hasankeyf’e gönül verenlerin katıldığı bu tur, birçoğunun ilk rafting deneyimiydi.

Katılımcılar, Hasankayf’e dikkat çekmek için zorlu da olsa düzenlenecek benzer etkinliklere katılma kararlılıklarını dile getirdiler.