Hasankeyf'in Cittaslow Olma Sürecine Destek



2015 yılında Cittaslow olma sürecini başlatmış bulunan Hasankeyf’te Cittaslow süreci boyunca çeşitli alanlardaki projelerin gerçekleşmesi amacıyla Hasankeyf Kaymakamlığı ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu arasında çok yönlü iş birliği protokolü imzalandı.

Sosyal sorumluluk, sektörel araştırma, çözümleyici tartışma ve uygulamaya dayalı eğitimi misyon edinen Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ve Hasankeyf Kaymakamlığı arasında Hasankeyf’in Cittaslow olma sürecinde Hasankeyf Cittaslow Stratejik Planı’nın hazırlanması, Slow Food ve Cittaslow konularında eğitim ve sertifikasyon, Hasankeyf tarımsal ve geleneksel ürünlerinin gastronomik değer olarak araştırılması ve ortaya çıkarılması, Hasankeyf Yeryüzü Pazarı’nın kurulması, Hasankeyf Yerel Gıda Rehberi’nin hazırlanması gibi konularda ilk adım atıldı.

Hasankeyf İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ebru Adıgüzel Tunaboylu ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven’in katılımıyla gerçekleşen imza töreniyle Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, Hasankeyf Kaymakamlığı’na sağlayacağı akademik destekle proje ortağı haline geldi.

Reklam Goruntulenme Bolumu