Hasankeyf'te Mesai Var



Ilısu Barajı'nın yapılmasıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf'te, kazı çalışmalarına hız verildi. Eskiden haziranda başlatılan kazılar bu yıl mayıs ayında başlayacak.
Batman'ın tarihi ilçesi için geri sayım başladı. Hasankeyf Arkeolojik Kazı Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, altı yılda bitmesi gereken kazı çalışmaları için bu yıl erken işe başlayacaklarını açıkladı. Uluçam, "Kazı ve sondaj hazırlıklarına martta başladık. Hasankeyf'in yeni yerinin altyapısı ve topografiyi değerlendirmek için yöneltilen güzergâhlarda inceleme yapacağız" dedi.


Koç: Yeni bir konsept
Dün Hasankeyf'i gezen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise "Hasankeyf için tarihi dokusunu bozmayan bir konsept geliştireceğiz. Ama önce yeraltı hazinelerini çıkaracağız" diye konuştu. Koç, ilçe turu sırasında kendisine bir demet nergis veren vatandaşa, "Hasankeyf, daima keyifli olacak" dedi. DSİ'den verilen bilgiye göre baraj gövdesi ve tünellerin inşaatı üç Türk ve bir Alman firma tarafından yedi yılda tamamlanacak.