Hatalı Park Eden Araca Sticker'lı İfşa



Hürriyet'ten Sedat Cenikli'nin haberine göre, Ankara’da, trafikteki uygulamalar ve radar noktalarıyla ilgili sürücülerin birbirlerini bilgilendirmesi amacıyla sosyal medyada kurulan ‘Ankara Trafik’, hatalı park eden sürücüleri sticker’larla uyaracak. Facebook’ta 170 bin, Twitter’da ise 517 bini aşkın takipçisi bulunan Ankara Trafik, aracını kaldırıma ya da engelli yoluna park eden sürücüleri uyarmanın yanı sıra hatalı park etme sorununun da önüne geçmeyi hedefliyor. Üzerinde, aracını hatalı park eden sürücülere yönelik uyarı notlarının yer aldığı ruhsat büyüklüğündeki 8 farklı sticker’ın dağıtımı başladı. Uygulama ile sayfa takipçileri, ücretsiz olarak dağıtılan espri içerikli sticker’ları, hatalı park edilen aracın üzerine yapıştırıp, fotoğrafını da sayfada paylaşacak.

Farkındalık yaratılacak

Ankara Trafik sayfası yöneticisi, uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Zaten engelli yoluna park edenleri ya da kaldırıma çıkanları sayfamızda ifşa ediyoruz. Sticker olduğunda daha çok dikkat çekilecek. Sticker’ları kolay çıkacak şekilde yaptık. Amacımız farkındalık oluşması. Böylelikle belki biraz da olsa kurallara uyulmasını sağlayacağız.

Başlangıç için 2 bin adet

Böyle durumlarla karşılaştıklarında aracı çizen insanlar bile var. Belki bu sayede bunun da önüne geçeceğiz. Sticker’ların üzerinde 8 farklı not yazıyor. Bunlar bizden çıkmadı. Sayfada anket yapıldı. En çok beğeni alanları bastırdık. Başlangıç olarak 2 bin adet bastırdık. Ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Talep çok yoğun. Destekler devam ederse bastırmaya devam edeceğiz.”

‘Yayaları önemsemeyen bir görgüsüzüm’

Sticker’larda, “Ehliyetim ve arabam var ama trafik kurallarını bilmiyorum”, “Yanlış parkın yüzünden şimdilik bu notu bırakıyorum, bir dahaki sefer direkt arabana yazacağım”, “Kaldırımların arabam için olduğuna inanan bir cahilim”, “Bunu okurken engellerimize bir engel de sen koymuş oldun”, “Cahil ve görgüsüz olarak kaldırıma park etmeye bayılıyorum”, “Kaldırıma park ettim, zira yayaları önemsemeyen bir görgüsüzüm”, “Bir cahil olarak bisiklet yoluna park ettim”, “Ben sana park edemezsin demedim, adam olamazsın dedim” notları yer alıyor.