Yassıada'dan Müjde



Bodrum açıklarındaki, etrafında 12 batığın bulunduğu Yassıada, gelecek mayıstan itibaren ada üzerinde yapılacak tesislerle dalış turizmine açılacak. Turgutreis beldesinden iki mil uzaktaki Yassıada'nın dalış turizmine açılması için hazırlanan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak uygulanma aşamasına gelindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Turgutreis Belediyesi arasında yapılan protokolle, Yassıada'nın dalış turizmine açılması için belediyenin yapacağı tesislere onay verildi. Önümüzdeki ay başlayacak çalışmalarla Yassıada üzerine turistler için kafeterya, restoran, konferans salonu ve basınç odaları yapılacağı belirtildi.

Müze müdürü Yaşar Yıldız, Yassıada ve civarında 12 batık olduğunu belirterek bunlara ilginin çok büyük olacağını söyledi. Eski müze müdürü Oğuz Alpözen de, "Bu proje ile tam 26 yıldır uğraşıyordum. Projenin nisan veya mayıs ayından itibaren yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Dünyada ilk kez 1800 yıl önce ve 1800 yıl sonra batan tekneler bir arada sergilenecek" diye konuştu.