''Hatay'ın Turizm Alanında Pilot İl Olması için Çalışıyoruz''



Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın turizm alanında pilot il olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ergin, Samandağ ilçesine bağlı Hıdır Bey Köyü'ndeki asırlık çınar ağacı ''Hazreti Musa Ağacı Restorasyon ve Çevre Düzenleme Projesi'' temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kısa süre içerinde hayata geçecek ve tamamlanacak olan proje ile bölgenin turist sayısı bakımından daha da canlanacağını ifade etti.

Ergin, şöyle devam etti:

''Burada yapılacak mekan çok özel ve nadide bir mekan olacak gelen turistlerimizi daha iyi şartlarda ağırlamamızı sağlayacak. Sadece burası değil, bölgedeki tüm turistik ören yerlerimiz topyekun bir bakım onarım ve restorasyon çalışması içerisinde devam ediyor. Güzergah üzerindeki yolların ıslahı genişletilmesi ve bakımının yapılması gerekiyor. Bu konuda bu yolun turizm yolu olarak hizmete girmesi ve genişletilmesi için çalışmalar yapılacak.

Hatay'ın turizm açısından ayağa kalkması için çok önemli adımlar atıldı ve atılmaya devam ediyor. Hatay'ın turizm alanında pilot il olması için çalışıyoruz. Hedefimiz asgari 3 milyon turisti bu şehirde ağırlamak. Çalışmalar tamamlandığında Hatay'daki vatandaşlarımız önemli bir gelir kaynağı elde etmiş olacaklar. Ülkemiz çok önemli kaynaklarla buluşacak. Hatay, hak ettiği noktaya gelmeye başlayacak.''

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de Hatay'ın her yanında, vatandaşların hayat standartlarını iyileştirmek, kaliteli, etkili, süratli ve verimli bir kamu hizmeti alabilmeleri için çaba harcadıklarını belirtti.