Havalimanı ile Kanal İstanbul Arasındaki Bölge Planı Onaylandı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Arnavutköy Dursunköy’de bulunan, “Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı” sınırları içinde kalan ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan arazi ile ilgili olarak, “muhtelif parsellerin meri imar planına uygun hale getirilmesi maksadıyla” TOKİ’nin hazırladığı imar planlarını onayladı.

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, bakanlığın 31 Ocak 2019 tarihinde onayladığı, İmar Kanunun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulaması ile ilgili planlar 4 Şubat 2019 tarihinde, 30 gün süreyle askıya çıktı. Askı süresi içinde planlara itirazlar yapılabilecek.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, söz konusu arazideki hissedarların isim listesine de yer verildi. Yaklaşık 2 bin 500 hissedarın bulunduğu görülen listede Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte hissedarlar arasında Emlak Konut GYO, THY Havalimanı Gayrimenkul, İlim Yayma Cemiyeti, Kızılay, İSKİ, bazı inşaat firmaları ve çok sayıda yurttaş bulunuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yaklaşık 18 bin kişinin yaşam alanı olarak planlanan, Arnavutköy Dursunköy’deki arazi Kanal İstanbul ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun kesiştiği kavşakta yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı açıklamada, yeni İstanbul Havalimanı personeli için büyük bir konut projesinin hazırlandığını söylemişti.

Konut blokları 5 katlı olacak
Yeni planlarla ilgili olarak hazırlanan açıklama raporunda, “Kanal projesi ile eş zamanlı yürütülen planlama çalışmaları kapsamında bulunan planlama alanı Kanal İstanbul’un kıyısında kalmaktadır” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...