Havalimanı Kentleri YEM'de Masaya Yatırılıyor



Megakent İstanbul, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının ardından, artan kapasiteyi karşılamak üzere üçüncü havalimanının yapımına başlıyor.

Dünyanın önemli turizm ve iş merkezlerinden biri olma yolundaki İstanbul'un, yeni havalimanını yapma süreci, gelecekteki havalimanlarının kentlerle kuracağı bağlantının önemi, yaratacakları ekonomik ve sosyal etkiler, ULI Türkiye tarafından düzenlenen "Havalimanı Kentleri ve İstanbul Örneği: Kentsel Gelişimde Havaalanlarının Etkisi" panelinde tartışmaya açılacak.

Konuk konuşmacı Greg Lindsay panelde yapacağı sunumda; havaalanı geliştirme projelerinin yerel ve bölgesel ekonomilerin büyümesine nasıl yardımcı olabileceği, ulaşım bağlantılarının kentlerin rekabet gücünde ve büyümesinde neden önemli rol oynadığı, havaalanı kentlerinin yatırımı nasıl çekeceği gibi soruları masaya yatıracak.

Panel, 20 Haziran 2013 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de gerçekleşecek.

Program Akışı

08:30 - 09:00
  Kayıt  

09:00 - 09:15  Haluk Sur / ULI Turkiye Başkanı

09:15 - 11:00
  Havalimanı Kentleri: Bağlantı mı Yeni Para Birimi mi?
Greg Lindsay / Gazeteci, Yazar, Şehir Uzmanı

11:00 - 11:30
  Ara     

11:30 - 12:30 
Panel  
Moderatör: Tavit Köletavitoğlu / Atlas Arazi ve İş Geliştirme
Mustafa Sönmez / Gazeteci, Yurt Gazetesi
İlhami Akkum / Mentor Proje Yönetimi & İTÜ Gayrimekul Geliştirme Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyesi
Sidney Rasekh / Mimar, Urban Green Global

Kayıt için tıklayınız.

Konuşmacı hakkında
Gazeteci, yazar ve şehir uzmanı olan Greg Lindsay, “Havalimanı Kentleri: Bir Sonraki Yaşamımız” (Aerotropolis: The Way We’ll Live Next) kitabının yazarıdır. New York Üniversitesi Rudin Ulaşım Politikaları ve Yönetimi Merkezi’nde ziyaretçi öğretim görevlisi olarak ders veren Lİndsay, Dünya Politikaları Enstitüsü ve New England Karmaşık Sistemler Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir.