Hayalet Sanayi Sitesi



Hürriyet'in haberine göre, İvedik’teki Genç Kardeşler Sanayi Sitesi’nin 22 yıl önce Murat Karayalçın’ın başkanlığı döneminde Ankara Valiliği’nin özel izniyle kurulduğunu belirten sanayi esnafı Taner Akar, yıllardır aynı sorunları yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Sanayi 22 yıldır imarsız. Yol, su, kanalizasyon ve çöp toplama gibi temel hizmetlerin hiçbirini alamıyoruz. İvedik OSB’nin sınırlarının dışında kaldığımız için OSB ve belediye bizi sahiplenmiyor. Burada makine imalatçılarından mermercilere, dökümcülerden kimya atölyelerine 88 firma var.

Uydu fotoğrafı istediler

Yıllardır mücadele ettik, kimseye derdimizi anlatamadık. Belediyede adreslerimiz görünmüyor. Vergi dairesi adresimizi belirlemek için bizden uydu fotoğrafı istedi. Çünkü imarımız yok, cadde ve sokakların adı belirsiz, zaten yol denilebilecek bir şey de yok.

Yabancı müşteriye anlatamıyoruz

Yabancı müşterilerimiz bize adres sorunca cevap vermekte güçlük çekiyoruz. Kargo görevlileri adresimizi bulamadığı için gelen kargolar bize ulaşmıyor. İmalathanemizi gezmek isteyen müşterilerimizi yolların bozukluğunu ve çöpleri görmesinler diye akşamları davet ediyoruz.”