'Haydarpaşa Gardır, Gar Kalacak'



DHA'nın haberine göre, Hızlı Tren Projesi nedeniyle kapatılan Haydarpaşa Garı'nın yeniden açılmasını isteyen Toplum , Kent ve Çevre Grubu Haydarpaşa Dayanışması üyeleri, Kadıköy'de yürüyüş düzenledi.

İskele Meydanı'nda toplanan ve Haydarpaşa Gar Binası önüne kadar yürüyen grup, "Haydarpaşa gardır, gar kalacak" sloganı attı. Ellerinde Boğaziçi Treni, Vangölü Ekspresi ve Fatih Ekspresi'ne ait levhaları da taşıyan grup üyeleri, Haydarpaşa Garı'ndan tren seferleri başlayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

"Haydarpaşa Garı Ayakkabı Kutusuna Sığmaz. Sıfırlayamazsınız" yazılı bir de pankartı taşıyan grup üyeleri, Sirkeci Garı'nın da korunması için pankart açtı.

Yürüyüşün son bulduğu Haydarpaşa Gar Binası önünde, Haydarpaşa Dayanışması Grubu adına yapılan basın açıklamasında, "İktidarın ve emrindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yağma kararlarını uygulamak için Haydarpaşa Garı alanına komşu parsellerde adım atma kurnazlığında olduğunun farkındayız. Bölgede bu amaçla İBB, İSPARK'a peşkeş çekilen hazine arazisinde yapılan otopark inşaatıyla, zemin kaymasına bağlı olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi binalarında gözle görülür hasara yol açmıştır. On yılı aşkın süredir Haydarpaşa Garı, kıyı ve liman bölgesini kapsayan kamusal alanı, değerleriyle birlikte savunma çabası içindeyiz. Aynı düşünce ve kararlılıkla, yağma karar ve uygulamalarına karşı meşru direnme hakkımızı sonuna kadar kullanmak için tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.