Haydarpaşa ve Sirkeci için İmza Kampanyası



BTS, Mimarlar Odası ve ICOMOS'un Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı arası demiryolu hattı ve çevresindeki varlıkların 'demiryolu endüstri mirası' olarak koruma altına alınması için İstanbul Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurullarına yaptıkları başvuruda süreci hızlandırmak amacıyla imza kampanyası başlatıldı.

Toplanan imzalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, İstanbul Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna, UNESCO'ya, Kültür Bakanlığı'na, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı'na, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları' na ve DLH'ye gönderilecek.

Halen devam eden boğaz tüp geçişi ve Marmaray projesi kapsamında Haydarpaşa ve Sirkeci garları devre dışı bırakılacak. Ayrıca Haydarpaşa Gebze ve Sirkeci Halkalı arasındaki 2 hatlı demiryolu Marmaray CR1 inşaatı ile üç hat olarak inşa edilerek bu iki hat kesimindeki birçok tarihi eser kapsamındaki istasyon binası, lojman, köprü alt geçit tünel ve tesis yıkılacak veya istasyonların yeri değiştirilerek kullanılmaz duruma getirilecek.

İmza vermek için tıklayın